Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk
Ακούγεσαι ηπιότερος και για αυτό σου απαντώ.
Δικαίωμα στην περιουσία, ενώ δεν είχε, ΈΧΕΙ, για αυτό λέω και τον Γιωργάκη προδότη. Αυτό που λες και εσύ, είναι ότι δεν το εξασκεί ΑΚΟΜΗ.
Οι κρατικές συμβάσεις δεν παραλληλίζονται ακριβώς με αυτές των πολιτών και δεν νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω. Οι πολιτικές συμβάσεις είναι το πολύ 10 σελίδων ενώ οι διακρατικές τόμων. Το νόημα μπορεί να τείνει, αλλά… Άλλη σύμβαση υπογράφεις όταν αγοράζεις Piaggio (ή και Varadero? ) Γιώργο μου, που δεν μπαίνει καν στον κόπο να κάνει παρακράτηση κυριότητος, και άλλη όταν αγοράζεις BMW.
Όσο για την μισθοδοσία, έχει φροντίσει και για αυτό ο Έλληνας πολιτικός. Ο Σημίτης το 2003, τον οποίο πίστευα τότε… άγνοια βλέπεις, όταν τα πράγματα σκούραιναν για την ικανότητα των Ελληνικών τραπεζών να δανείζονται (ακούστε από πότε το ήξεραν), ο Σημίτης λοιπόν πέρασε νόμο, που επέτρεπε στις τράπεζες να δανείζονται εκδίδοντας ‘καλυμμένα collaterals’. Αυτό τότε απαγορευόταν αυστηρά, ακριβώς για να προστατεύσει τον πολίτη από οικονομικές ατασθαλίες των τραπεζών.
Καλυμμένα λοιπόν, σημαίνει ότι σε περίπτωση, που η Alpha δεν μπορέσει να αποπληρώσει, μπαίνει η Trust Hannover και παίρνει ότι asset, περιουσιακό στοιχείο, υπάρχει. Δηλ.
ταμείο ημέρας
καταθέσεις πολιτών
μισθούς πολιτών
συντάξεις γερόντων
κτίρια της τραπέζης αλλά και στεγαστικών δανείων τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, που δεν εξυπηρετούνται
άλλα δάνεια σε ναυτιλία κλπ.
Στη συνέχεια φθάνει και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακινήτων και από πολίτες και παίρνει βέβαια και τα ακίνητα ανά την χώρα.
Συμφωνώ δε και επαυξάνω με την τελευταία σου παράγραφο. Γιατί δεν τους στέλνουμε στον διάολο και αν έρθουν να διεκδικήσουν να τους πούμε
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΟΧΙ
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΆΡΙΣΤΟΣ… ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ και όχι ΠΑΡΤΗΣ, που κάνουν τα ρεμάλια.
Πίσσα και πούπουλα στους αλήτες και έξω από την χώρα.
|
Νομίζω ότι εμείς - εσείς σ 'αυτή την συζήτηση - έχετε μπει πιο βαθειά στο τί μπορούνε να κάνουν σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων, παρά οι ίδιοι οι πιστωτές.
Νομίζω ότι στο μυαλό των πιστωτών δεν υπάρχει το σενάριο να μας πάρουν κτίρια και δάνεια της ναυτιλίας, αξιόγραφα και άλλα. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν είναι αυτό που έδωσαν, μετρητά με μεγάλη προσαύξηση, προκειμένου να διατηρήσουμε την δυνατότητα να εξακολουθούμε να αγοράζουμε από αυτούς, κι εκείνοι να εξακολουθούν να έχουν εξαγωγές περισσότερες από τις εισαγωγές τους.
Την τράπεζα δεν την ενδιαφέρει ούτε το σπίτι σου, ούτε το αυτοκίνητό σου, την ενδιαφέρουν τα μετρητά που υποσχέθηκες να δώσεις. Η υποθήκη του σπιτιού σου ασκεί πίεση προς εσένα και φόβους προκειμένου να πληρώσεις.
Έχουμε προχωρήσει τα speculations που κάνουμε περισσότερο απ ό,τι εκείνοι έχουν σκεφτεί, και είμαι σίγουρος ότι τώρα πίνουν καφέ και σκέφτονται την δική τους καριέρα, τί θα κάνουν το ΠΣΚ και πώς άραγε θα τα καταφέρει η Ελλάδα.