View Single Post
Παλιό 17-11-2010, 18:41
nikos-x Ο/Η nikos-x βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Εγκλωβισμένος στην πόλη !!!
Μoto: HONDA VARADERO 1000 - BMW μπλουζάκια
Προεπιλογή Απάντηση: Ταξίδι στην χώρα του μπιντέ και του περφιούμ

Προλαβαίνω λίγες ακόμη, μέχρι να "σοβατιστεί" η οικοδομή, για την έξοδο.

Την επόμενη 'μερα, βρεθήκαμε στο παλάτι στις Βερσαλλίες, με το οοποίο έχουν τρελό έρωτα οι Αμερικάνοι και χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά την συντήρησή του.

Πρόσφατα πλήρωσαν για την κατασκευή του επιχρυσομένου κεγγελομένου "φράχτη", τον οποίον μάλλον είχαν βουτήξει τα λαμόγια οι επαναστάτες, όταν πήγαν στο "φτωχικό" με τα συνολικά 700 δωμάτια, 2.513 παράθυρα, 352 τζάκια, 67 σκάλες και 483 καθρέφτες. . .

Κι ο Λουδοβίκος με την Αντουανέτα του ζούσαν σε άλλο κόσμο από αυτόν του λαού που λιμοκτονούσε. . . κάτι σαν τα δικά μας τα "ρεμάλια", τώρα.

Και μια που λέγαμε για Αμερικάνους. . . από τις πρώτες εικόνες με το που μπαίνεις στο παλάτι:

Στο παλάτι είχε εκθέση και τα έργα του ένας Τζαπανί καλλιτέχνης που λόγο χρόνου δεν προλαβαίνω να βρω τ' όνομά του.

Εκεί γνώρισα κι ένα από τα μοντέλα του.

Κι από πιο κοντά η γλυκιά Τζαπανούλα:

Πολυ πιθανόν ο τύπος με τα έργα του και τα λεφτά του να θέλει να ψιλοξεφτιλίσει τα Γαλλάκια.

"Τίγκα" στις ξεβράκωτες ήταν το παλάτι.

Γρήγορα, γρήγορα ρίχνουμε και μια ματιά στο "κηπάκι"

. . . Αλλά και στους σταύλους των φαντασμένων

Σας θυμήζει κάτι από Νέα Υόρκη;

Διακρίνετε το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για να φτιξουν το άγαλμα της Ελευθερίας και που είναι το 1/10 από αυτό που βρίσκετε εις το Αμέρικα.

Το βράδυ κι ενώ κάναμε την βολτούλα μας στο est de Pari, "έπεσα" πάνω στο μαγαζάκι ενός πατριώτη μου από την Έδεσσα. . .

Έτσι νόμισα, γιατί μπαίνοντας στο μαγαζί και πετώντας του το χαρτάκι με μία διέυθηνση, λέγοντας του σε άπταιστα Ελληνικά: Πες πρώτα προς τα πού είναι αυτό το μέρος και μετά βάλε μια διπλή πίτα με γύρο. . . Ο τύπος σαν να μην συμβαίνει τίποτα, άρχισε να μου εξηγεί την διαδρομή. . . στα Γαλλικά.

Του ξαναλέω: Στα Ελληνικά πατριώτη.

Με τα πολλά μου εξήγησε πως το όνομα του μαγαζιού είναι από την πόλη του Κουρδιστάν Urfa, που μέχρι το 1300 περίπου λέγοταν Έδεσσα.

. . . Α'υριο πάλι, θα μου φάνε τις σαρδέλες . .
.

Reply With Quote