View Single Post
Παλιό 28-11-2010, 11:03
peterv Ο/Η peterv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R 1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ταχυσύνδεσμος αντλίας βενζίνης - Κωδικός 13537674765

To 2006 μου παρουσιάστηκε κει εμένα το ίδιο πρόβλημα στην Αυστρία. (Χάσαμε μία μέρα μέχρι να βγάλουμε άκρη) .

Επειδή ήταν Παρασκευή μεσημέρι και η αντιπροσωπία θα μπορούσε να στείλει ανταλλακτικό από Δευτέρα , το συνεργείο του χωριού έβαλε στην πλαστική τάπα (που είναι βιδωτή στο ντεπόζιτο και πάνω της καρφώνεται ο ταχυσύνδεσμος) ένα μεταλλικό σωλήνα ίδιας διατομής με τον ταχυσύνδεσμο σφηνωτό μέσα της, αφού την μετέτρεψε κατάλληλα με τροχό. Πάνω στον μεταλλικό σωλήνα φορέθηκε το σωληνάκι της βενζίνης κατευθείαν με ένα κολλιέ.

Έτσι καταργήθηκε τελείως ο ταχυσύνδεσμος (τότε δεν υπήρχαν μεταλλικοί για το 1200, δεν ξέρω αν υπάρχουν τώρα και που).
Την πατέντα αυτή την έχω κρατήσει μέχρι σήμερα χωρίς να πάθει ποτέ τίποτα απλά φροντίζω να παρακολουθώ ανά 1-2 έτη το σωληνάκι αν έχει σκασίματα λόγο του ότι κάνει γωνία εκεί. Μέχρι σήμερα 2010 όλα καλά.

Αν πάλι θέλει κανείς να το καταργήσει μπορεί απλά μαζί με τον ταχυσύνδεσμο που θα παραγγείλει να πάρει και την τάπα στο ντεπόζιτο που καρφώνεται πάνω της ο ταχυσύνδεσμος.

Τα αναφέρω όλα αυτά διότι θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος που πιάνουν τα χέρια του να φτιάξει μια ανάλογη πατέντα καταργώντας τους ταχυσυνδέσμους.
(εκτός αν κυκλοφορούνε εύκολα πια μεταλλικοί).
Reply With Quote