Απάντηση: Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Αν θεωρήσουμε τη Γερμανία Λάζαρο, υπήρξε και κάποιος Χριστός!
Κατά την άποψή μου ήταν πολύ τυχεροί οι Γερμανοί που πρόλαβαν οι Αμερικάνοι, διότι θα την είχαν καταπιεί οι Ρώσοι, κι από την άλλη εξίσου τυχεροί που είχαν γείτονες τους Ρώσους.
Η σοβιετική απειλή ήταν αυτή που ανάγκασε τους Αμερικανούς να βοηθήσουν, όπως βέβαια ότι και για δεκαετίες η Γερμανία δε διατηρούσε αξιόλογο στρατό.
Οπως επίσης ότι οι μετανάστες απο τις ρημαγμένς από αυτούς χώρες βοήθησαν τα μέγιστα. Να μη μας πρήζουν λοιπόν τα ούμπαλα με τις εξυπνάδες.
Προσωπικά είμαι απόλυτα απογοητευμένος από τους Γερμανούς. Εκανα εκεί την ειδικότητά μου, έκανα φίλους. Τους έχω ήδη φιλοξενήσει αρκετές φορές από τότε που επέστρεψα. Το 2004 είχα Γερμανούς στο σπίτι μου, στο σπίτι της αδερφής μου, ακόμη και στο ιατρείο.
Τώρα που βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση δε με έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν τι γίνεται, πως είναι η κατάσταση, αν τα βγάζω πέρα.
Οι Γερμανοί έχουν ένα ιδιότυπο σωβινισμό, απλά μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να το παραδεχτούν. Γι'αυτό και νιώθουν θιγμένοι όταν τους χτυπάμε στα μούτρα το ναζιστικό παρελθόν της χώρας τους.
Κι ότι και να λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος στο δεύτερο γράμμα του, είναι απλά διπλωματικός ελιγμός, τίποτε δεν κατάλαβε, είμαι σίγουρος.
|