Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis
Όλα προγραμματίζονται φίλε μου ..όλα!και μιλάμε για τις οικονομικές δοσοληψίες ή με τράπεζες ή με τρίτους.δεν λέμε να σε βρει κανένα κακό...
τώρα,αν είσαι 50+ με όχι και τόσο καλή δουλειά,δεν κοιτάς να πάρεις στεγαστικό 150.000 ευρώ,αλλά να βάλεις καμιά κοτούλα πίσω στον μπαξέ και να αφήσεις δυό τρία περιθώρια για εναλλακτικές λύσεις..
Μέχρι και την 10ετία του 80 που αγοράζαμε μόνο με μετρητά έπαθε κανένας τίποτα?μόνο κάτι γραμμάτια υπήρχαν και αυτό με το δελτίο!
Ο καθένας έκανε τα κουμάντα του με το πορτοφόλι του και όχι με αέρα κοπανιστό.περίμενες να μαζέψεις τα λεφτά και μετά αγόραζες το μηχανάκι.
μετρούσαμε τις μέρες σαν φαντάροι!
Δεν θέλω να γίνω κακός,αυτή είναι όμως η αλήθεια.
ναι....οι τράπεζες τα παρουσίασαν όλα ρόδινα και πολλοί έπεσαν στην λούμπα όπως και με το χρηματηστήριο...
κανείς όμως δεν φταίει που δεν είδαν το τυράκι στην φάκα...
αλλά πως να το δεις όταν ακόμη και σήμερα κάποιος που έχει σταθερή δουλειά (δημόσιος υπάλληλος) νομίζει πως αυτομάτως δικαιούται δικό του νέο σπίτι και αυτοκίνητο καινουργιο και όλα αυτά μέσω τραπέζης!
δεν του πάει ούτε καν στο μυαλό ότι πρέπει να δουλέψει για να τα αποκτήσει!
Να βάλουν όμως έναν κουμπαρά να μαζέψουν τα λεφτά για τις ακράπες δεν ξέρουν!
Η αποταμίευση είναι λέξη άγνωστη για αυτούς
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jonyp
Κώστα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το μυστικό της ανάπτυξης δεν είναι η αποταμίευση είναι το ρίσκο. Κανένας επιχειρηματίας πριν κάνει ένα άνοιγμα δε λέει "ας μαζέψω 30-40 χρόνια ένα κεφάλαιο να κάνω μία μικρή επενδυσούλα και μετά τα παιδιά μου το ίδιο και σε 5 γενιές θα γίνει μια επιχειρησάρα να" όλοι θέλουνε να δούνε στη διάρκεια της ζωής τους ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα παλέψουν. Το ίδιο και οι ιδιώτες ρισκάρουν με ένα δάνειο για να έχουν το "δικό τους" σπίτι και θα πληρώνουν τις δόσεις με το νοίκι. Απλά αντί να τσακώνονται με τον ιδιοκτήτη για το νοίκι όταν μένουν άνεργοι τσακώνονται με τις τράπεζες.
Σκέψου στην δουλεία σου αν κάτι (χτύπα ξύλο) πάει άσχημα και χάσεις το κεφαλαίο σου. Αλλά ξέρεις τη δουλειά σου και είσαι σίγουρος ότι με ένα ποσό θα ξαναξεκινούσες τι θα έκανες θα περίμενες 20 χρόνια να το μαζέψεις?
Και έστω ότι εσύ περίμενες ο ανταγωνιστής σου που θα έπαιρνε ένα δάνειο δε θα σε έσβηνε από την αγορά αυτά τα χρόνια?
Τα παραπάνω δεν είναι δικές μου απόψεις μόνο γιαυτό βλέπεις οι ανίκανοι που μας κυβερνάνε τρέμουν μη πάθουν τίποτα οι τράπεζες και αυτές πατάνε σε αυτό και κάνουν ότι θέλουν.
Α και πολλοί από αυτούς που σου λέω δεν έχουν δικό τους σπίτι να βάλουν καμία κότα τα λεφτά τα δανείστηκαν για να ζήσουν μέχρι να βρουν δουλειά, ή για τα παιδιά τους ή σε 1-2 περιπτώσεις για γιατρούς (όχι ασφάλεια Γαρ)
|
Και οι δύο λέτε αλήθειες. :sm5: