15-12-2010, 19:18
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
|
|
Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis
...Διαφωνώ με το φίλο που έγραψε οτι έστω και ψέμματα, όλα αυτά τουλάχιστον "προσπαθούν να ξυπνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν". Τα ψέματα και τις υπερβολές δεν τα χρειάζεται η ελληνική γλώσσα γιατί επιβιώνει μια χαρά 3 χιλιάδες χρόνια, εμάς όμως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και το ποιοί μας τα σερβίρουν και κυρίως γιατί !
...
|
Δε νομίζω πως λέμε κάτι διαφορετικό. Η ύπαρξη του αρχικού κειμμένου, που και σε μένα έφτασε με μέηλ από γνωστό, που και σ' αυτόν έτσι πήγε, κλπ, κλπ, δημιουργεί αφ' ενός μια γοητεία εκ πρώτοις, αφ' ετέρου έναν προβληματισμό. Έτσι, ευαισθητοποιείσαι στο θέμα, και αρχίζεις να ψάχνεις γύρω από αυτό, με σκοπό να βρεις που σταματά ο μύθος, και που αρχίζει η αλήθεια. Προσωπικά, όπως δήλωσα, δεν κατέχω τίτλους γλωσσολογίας ή φιλολογίας, αλλά σίγουρα στο φόρουμ μας, υπάρχουν άνθρωποι πολύ πιο ειδήμονες από την αφεντιά μου να στηρίξουν ή να καταρίψουν (όπως έγινε) το ανωτέρω κείμμενο, και χάρηκα πολύ που στήθηκε όλος αυτός ο διάλογος. Τώρα, αν οι Έλληνες είναι οι μουσάτοι λευκοί θεοί που λάτρευαν οι Μάγια, αν τα γιαπωνέζικα είναι δομημένα στα αρχαία Ελληνικά, αν η ΑλφαΒήτα μας είναι επίκληση στον Αλ, στον Αλ-Πατσίνο, και δεν ξέρω σε ποιόν άλλον, είναι όντως εντυπωσιακό, και πάλι ευαισθητοποιεί, και οδηγεί τους έχοντες γνώση και όρεξη, σε αναζήτηση της αλήθειας.
|