Απάντηση: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙ!!!
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι (και δεν με ενδιαφέρει καν στο συγκεκριμένο θέμα, αν αγγίζω καμιά ευαίσθητη χορδή κανενός, αφορά ίδιο ή συγγενή του): οι Έλληνες ταρίφες είναι ο μόνος λόγος που θα δεχόμουν να γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα - πιστεύω είναι κατά κανόνα βρομιάρηδες, αγενείς και εν δυνάμει δολοφόνοι (αυτούς που ΔΕΝ είναι από αυτά, τους θεωρώ εξαιρέσεις, ΟΧΙ το αντίθετο)... ειδικά για το τελευταίο (γιατί μάλλον σας φαίνεται τραβηγμένο) να πω ότι κανείς δεν ξέρει πόσα ατυχήματα ή δυστυχήματα δεν έχει προκαλέσει καθένας από αυτούς, σταματώντας όπως σταματάει και οδηγώντας όπως οδηγάει χωρις καν να το ξέρει (δηλ. 10 ή 20 αυτοκίνητα πίσω του) και μετά να συνέχισε κανονικά τη δουλειά του. Επίσης, οι ταρίφες εδώ είναι τρομερά κοφτήρια. Είναι σχεδόν η μοναδική εργασιακή φατριά που πληρώνει την εφορία όπως θέλουν οι ίδιοι (δηλ. ένα στάνταρ ελάχιστο και γελοίο ποσό). Κλέβουν όποτε μπορούν. Βαράνε στο ψαχνό πελάτες για άλλους πελάτες (διαλέγουν κλπ. - μπορεί να σε αφήσουν στη βροχή με το μωρό στην αγκαλιά αν "δεν τους κάνεις") αλλά ακόμα και... μεταξύ τους (σαν δηλ. κάποια ζώα της ζούγκλας) - θα έχετε πέσει σε κόντρα ταρίφων για πελάτη. Για τις απόψεις ΜΟΥ για τους ανθρώπους (?) αυτούς, δεν θέλω καν συζήτηση, έχω σωθεί αρκετές φορές στο παρατρίχα από την οδηγική τους "μαγεία" ενώ τους έχω ζήσει και για χρόνια ως συστηματικός πελάτης τους (όταν έπρεπε να γίνει έτσι για την τότε εργασία μου) και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να κάνω όσους εχθρούς χρειάζεται (εδώ μέσα ή αλλού) για να μου επιτραπεί η γνώμη μου για το θέμα.
Αφού σημειωθεί το παραπάνω (και ήδη έχω αρκετά άτομα έτοιμα με το "reply" να με βρίσουν), από εκεί και πέρα, υπάρχει μια παρεξήγηση στην Ελλάδα για το τι είναι ταξί - ταξί ως μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, στην Ελλάδα είναι ΜΜΜ. Έξω ΜΜΜ είναι αυτά που πρέπει να είναι: Λεωφορεία, τρένα, μετρό, τραμ. Εδώ είναι ΠΡΩΤΑ τα ταξί, μετά όλα τα άλλα. Πιθανό είναι η κίνηση αυτή να γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ για να πάρουν τη θέση που τους ανήκει στις μεταφορές. Αυτό θα σημάνει ότι μπορεί και να καταφέρουν έτσι να... λιγοστέψουν (είναι τρομερό πόσο κίτρινο βλέπεις σε 100 αυτοκίνητα σε ένα φανάρι στο κέντρο). Γι' αυτό και για το μέτρο αυτό αντιδρούν ΚΑΙ ταξιτζήδες.
Φυσικά Ελλάδα είμαστε. Η μάνα του Χειρότερου Καταναλωτή στον Πλανήτη. Το πιθανότερο είναι να μην αγγίξει αυτό το πράγμα τους περισσότερους επιβάτες που σαν ΘΥΜΑΤΑΡΕΣ που είμαστε (σε όλα μας τα καταναλωτικά) θα γκρινιάξει αλλά θα συνεχίσει να έχει τις ΙΔΙΕΣ συνήθειες (και μετά θα του φταίνε όλοι οι άλλοι, το κράτος, η κρίση κλπ.). Άρα ερχόμαστε στο ότι τα μέτρα αυτά αλλού το πάνε φαινομενικά, αλλά τελικά θα είναι μια χαρά εισπρακτική ένεση για την ήδη οικονομικά ευνοημένη αυτή "τάξη".
Flames welcome (και για αντίθετες γνώμες στο θέμα αδιαφορώ εξάλλου - σε ότι άλλο μπορεί να κάτσω να συζητήσω τα πιθανά λάθη μου, σε ΑΥΤΟ είμαι δογματικός).
Last edited by NLS; 02-05-2009 at 01:48.
|