View Single Post
Παλιό 06-05-2009, 00:12
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Honda Varadero 2009

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
ενταξει, γελασα κι εγω με το χιουμορ σου (πραγματικα οχι ειρωνικα) αλλα σε 10 χρονια δεν θα υπαρχει μποξερ BMW με την υπαρχουσα δομη διοτι ερχονται οι EURO 4 προδιαγραφες ρυπων τις οποιες αυτος ο μποξερ δεν μπορει να υπερκερασει λογω παλαιοτητας!!! Eνω o ''V2'' της Χοντα ειναι σχεδιασμενος για μεχρι την Euro 5!!
...
Και επαναλαμβανω, δεν θελω να πω οτι το ενα ειναι αξιοπιστοτερο του άλλου, απλα εγω και αρκετοι άλλοι δεν θελουμε να ασχολουμαστε με την μοτο μας πλην του πλυσιματος και των σερβις της, αυτο και τιποτε αλλο!!
1) Εδώ είσαι και εδώ είμαι. Μακάρι να είμαστε εδώ σε 10 χρόνια και υγιείς και θα δούμε αν θα υπάρχει boxer. Μπορεί να έχει γίνει ακόμα και υδρόψυκτος (και να βρουν χώρο για αυτό - εξάλλου το έχουν ήδη κάνει πριν 10-15 χρόνια δοκιμαστικά), αλλά δεν τον βλέπω να σταματάει σύντομα. Περιττό επίσης να πω ότι ότι ακούγαμε για το Euro 4 άκουγα και για το Euro 3 (δεν είχα boxer τότε). Χωρίς να σε προσβάλω και δεν σε μειώνω, αλλά αμφιβάλλω ότι έρχεσαι ευθεία απέναντι στο μηχανολογικό επιτελείο των Γερμανών της κυρίας.

2) Το σάιτ για τις ανακλήσεις το ξέρω. Μην κινδυνολογείς τόσο. Όλα τα οχήματα έχουν ανακλήσεις και μερικές μάλιστα από τις περιγραφές είναι τρομαχτικές. Υπάρχουν και τα ποδήλατα.

3) Δεν θες να λες για την αξιοπιστία αλλά όλο και λες ε. Σχεδόν στεναχωριέμαι που το λέω, αλλά τις περισσότερες ζημιές σε μοτό τις έφαγα από Honda. Λυπάμαι επίσης που το λέω, αλλά οι δυο BMW που είχα μέχρι τώρα ΟΧΙ μόνο προσέχω ΜΟΝΟ το σέρβις τους (και αυτό καμιά φορά όχι τόσο - ειδικά με την προηγούμενη - α και φυσικά όχι το πλύσιμο τους), όχι μόνο έχω συμπληρώσει μια και μοναδική φορά λάδι στα τελευταία 20000 χλμ. που έχω στην τωρινή μου (και αυτό ήξερα πως, πότε και γιατί κάηκε) αλλά ρε γμτ... συγνώμη κιόλας, δεν μου έχει βγάλει τίποτα (άκυρο, σχεδόν τίποτα, read below).

• Βέβαια όταν μου την έφερε η αντιπροσωπεία, ξέχασε να βάλει την ποδιά κάτω από το μοτέρ (!) και ήρθε μετά από 2 μήνες (να χαρώ εγώ διαδικασίες).
  • Στο πρώτο enduro training μου έσκασε το μπροστινό αμορτισέρ (βέβαια αυτό δεν είναι BMW, αλλά τέσπα), φυσικά αλλάχτηκε. Ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν ήταν απαρατήρητο αυτό στο δρόμο λόγω της περίεργης γεωμετρίας του μπροστινού μου.
  • Εκείνη την μέρα (μάλλον λόγω λάσπης) κόλλησε η ένδειξη θερμοκρασίας (του... καιρού, όχι του μοτέρ) όλη μέρα και ξεκόλλησε την επόμενη.
  • Επίσης μου ράγισε (και είχα έτσι για 5-6000 χλμ. μέχρι που αποφάσισα να το πω στην αντιπροσωπεία να την αλλάξει εγγύηση) το παρμπρίζ δίπλα από βίδα του αλλά μάλλον από αλλοδαπό που την έπλυνε με πιεστικό σε πίεση για αυτοκίνητο (δεν το πρόσεξα τότε).
  • ...α και από όταν έβαλα το πίσω LED (fidemporaaaaaaa!?) συχνά πυκνά το canbus διαμαρτύρεται ότι έχω ζημιά πίσω λάμπας (όχι πάντα), χωρίς να σημαίνει ότι δεν δουλεύει (απλά βγαίνει η ένδειξη).

Αρκετά πραγματάκια θα έλεγα ε. Α και ενδιάμεσα, έχει πέσει μια φορά αυτοκίνητο επάνω μου (από το πλάι) και ένα περιπολικό αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του την ώρα που πέρναγα και εγώ την βρήκα "κόχη" όχι καν ανοιγμένη τελείως (μαχαίρι δηλαδή). Αποτέλεσμα; Κάποιες ζημιές "ομορφιάς" για την μοτό (ελάχιστες, αφού καν δεν ασχολήθηκα να τις φτιάξω ακόμα, οπότε και μπορείς να τις δεις άμα βρεθούμε) και εκείνοι, ο πρώτος έπεσε το δεξί του φανάρι στο δρόμο και το δεξί του φτερό γύρισε και συνάντησε την δεξιά του πόρτα (καλό ε) ενώ το περιπολικό απέκτησε μια πόρτα που έγινε φυσαρμόνικα και μπορούσες να πιάσεις την εσωτερική πετούγια, από την έξω μεριά. Α και τις δυο φορές δεν έπεσα αλλά και το πόδι μου δεν έπαθε τίποτα (χαίρομαι που είχα boxer και έχω ακόμα πόδι).

Κατά τα άλλα, δεν θυμάμαι κάτι. Βέβαια μόνο 2-παρά χρόνια την έχω και μόνο 20000+ έχω κάνει. Έχουμε μέλλον.

Δεν ξέρω πόσο χάλια σου βγήκε η 1100 σου (που σημειωτέο έχει μεγάλη διαφορά από την τωρινή 1200 σε όλα - άλλα καλά, άλλα για τους φανατικούς κακά), αλλά υπάρχουν "lemons" σε όλες τις μάρκες και μοντέλα. Μεμονωμένες περιπτώσεις δεν χαρακτηρίζουν τίποτα.

Ανέφερες ένα παιδί που είπε εδώ στο forum για το πρόβλημα με τα servos του (που επίσης είπες άρα ξέρεις ότι πια δεν χρησιμοποιούνται - πράγμα που διαφεύγει και από το παιδί όταν φτάνει να λέει ότι από αυτά χαρακτηρίζεται όλη η μάρκα και μπορεί να μην την ξανασκεφτεί). Δεν νομίζω όμως κανείς από όλους τους άλλους εμάς να μπήκε στο forum για να γράψει "α τι ωραία που ήταν τα φρένα μου σήμερα". Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει. Το ξανάπαμε, τις γκρίνιες (και βάσιμες ΚΑΙ αβάσιμες) θα ακούς σε τέτοιους χώρους, λογικό είναι.

Παράδειγμα ακόμα και εσύ ο ίδιος. Αν κάποιος πάρει 100% αυτά που λες, τότε:

1) Πρέπει αμέσως να πουλησει την BMW του.
2) Να μην ξαναπάρει BMW γιατί δεν θέλει μόνο σέρβις και πλύσιμο (!).
3) Κάθε 500 χλμ. βάζουμε λάδι.
4) Αν εχουμε boxer την κάναμε, έχουμε ένα μοτέρ 50 χρόνια παλιότερο από του varadero.
5) ...το οποίο μοτέρ δεν θα ξαναδούμε κιόλας γιατί δεν θα καλύπτει τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων (ξέρεις δηλαδή ήδη τι μπορεί να φτιάξει η BMW, άρα μάλλον πρέπει να σε πάρουν στην εταιρία να τους το λες).

Συγνώμη Γιώργο χωρίς παρεξήγηση, επιλέγω να μη λάβω τελείως υπόψη τα - δεν λέω, τεκμηριωμένα με κάποιο τρόπο - λεγόμενα σου.

Μάλλον επίσης για ένα περίεργο λόγο η μεγαλύτερη μάζα αγοραστών mega on-off moto, έχουν λάθος κριτήρια και επιλέγουν την GS.

Επιλέγω να είμαι ένα από αυτά τα... θύματα.
Reply With Quote