View Single Post
Παλιό 06-01-2011, 11:36
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05
Προεπιλογή Απάντηση: Λάδια κινητήρα...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστά Than Dim όσα έγραψες ,συγκέντρωσες και εμπλούτισες όσα είχαν γραφτεί από gemara κι εμένα …εκτός μιας λεπτομέρειας …του σχεδιαγράμματος! Το κύκλωμα είναι παρόμοιο (δεν είπα πουθενά κάτι διαφορετικό), και οι μικροδιαφορές δεν είναι ουσιώδεις για το θέμα που αναφερόμαστε ,απλά για την ακρίβεια και μόνο για να μην θεωρηθεί βάση για μελλοντική χρήση σε θέμα σχετικό με το κύκλωμα λίπανσης –ψύξης ανέφερα ότι δεν είναι από R 1200 .Οι διαφορές είναι αρκετές και οφθαλμοφανείς ,εκτός αυτών που έχω ήδη αναφέρει κοιτά και αυτόν :Το σχήμα στο κάλυμμα της πίπας πάνω στο καπάκι της κεφαλής ! Στο 1200 έχει σχήμα βέλους, στο σχεδιάγραμμα παραλληλόγραμμο όπως 1100 και μονομπουζο 1150 (το διμπουζο έχει διαφορετικό).

Θοδωρή πολλοί κατασκευαστές, για τους δικούς τους λόγους, όταν κάποια συστήματα είναι ίδια μεταξύ 2 μοντέλων χρησιμοποιούν τις ίδιες εικόνες. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα στα σχεδιαγράμματα που χρησιμοποιούν για να βρεθεί ένα ανταλλακτικό.
Όντως στην συγκεκριμένη φώτο το εξωτερικό περίγραμμα είναι από προηγούμενο μοντέλο GS αλλά αφού ο GergeP λέει πως το βρήκε σε βιβλίο του 1200 - και εφόσον από όσο βλέπω συμβαδίζει με την πραγματικότητα - δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν ξέρω βέβαια την αξιοπιστία του συγκεκριμένου εντύπου αλλά έχω καλή πίστη... Με βάση αυτό, από την άλλη, δεν θα την θεωρούσα σαν τυφλοσούρτη για το σύστημα ψύξης του 1150 ή 1100. Μόνο αν την έβρισκα σε δικό τους βιβλίο!!
Πίστεψε με, ξεφυλλίζω καθημερινά service manuals και part catalogs από πολλούς κατασκευαστές και πέφτω πάνω σε απίστευτα λάθη και παραλήψεις.

Τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι η λεπτομέρεια αλλά να γίνει κατανοητό το σύστημα ψύξης και η συγκεκριμένη είναι πολύ καλή. Για επιπλέον λεπτομέρειες υπάρχουν οι κατάλογοι ανταλλακτικών της εταιρίας και τα service manuals!
Reply With Quote