να απαντησω κι εγω μιας και τις ειχα και τις 2.
στο θεμα ποιοτητα κατασκευης και τα 2 ειναι πολυ καλα,το ktm εχει ισως καλυτερα περιφερειακα.
μου αρεσε που το ktm δεν εχει ολα αυτα τα ψευτο ηλεκτρονικα μπιμπλικια που κανουν την μηχανη να μοιαζει περισσοτερο με transformer παρα με μηχανη.ενα abs του ειναι αρκετο.
στο θεμα ταξιδι η μακρινες διαδρομες το gs ειναι πιο ανετο,δε σηκωνει αμφισβητηση,οχι ομως κι οτι το ktm ειναι και τοσο σκληρο οπως παρουσιαζεται η οπως εχει βγει η φημη,μια χαρουλα ειναι ανετο κι αυτο απλα δεν εχει την σελα σε 2 κομματια.
στην πολη τωρα,το ktm σηκωνει θερμοκρασιες για την πλακα του,το καλοκαιρι στο δεξι ποδι τρως ενα ελαφρυ ψησιματακι.
στο gs απο θεμα ζεστης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,ειτε με παντελονι,ειτε και με σορτς.
επισης,το ktm σκορτσαρει πολυ ευκολα στην πολη οποτε και το αριστερο ποδι μαζι με το χερι σου θα το εχεις συνεχεια σε κινηση.
παντως δεν χρειαζεται να το πηγαινεις συνεχεια σαν κανιβαλος για να το νιωθεις,την μηχανη αυτην μπορεις να την πας οπως θελεις πολυ απλα.και με ηρεμο το γκαζακι παει αλλα και στην τσιτα.
η μηχανη παντως ειναι πολεμος κι ας μην παραμυθιαζομαστε,ακομα και οι εμπειροι μπορουν να δυσκολευτουν με το γκαζι της,κανεις δε μπορει να πει οτι αυτη την μηχανη την παιζω στα χερια μου,ειναι λαθος,η μηχανη σε παιζει στα χερια της και απαιτει ιδιαιτερο σεβασμο.
το κακο σημειο της ktm ειναι το μικρο κοψιμο του τιμονιου,κριμα γιατι θα μπορουσε να ηταν καλυτερο στον τομεα αυτον.
μελανο σημειο επισης η αυτονομια,180-220 χιλιομετρα maximum αναλογα το πως θα την πηγαινεις.
στα φρενα τωρα,το gs σε αυτη την περιπτωση δεν εχει ανταγωνιστη,του gs τα φρενα απλα δαγκωνουν.του ktm παλι οχι,το πισινο ειναι αναισθητο και το abs κανει παντου την παρουσια του αν το οδοστρωμα ειναι γυαλι.το μπροστινο παλι απαιτει μεγαλη πιεση για να σταματησει αξιοπρεπως.
στα service το ktm ειναι λιγο πιο ακριβο και απαιτει σωστη συντηρηση οπως κανονικα θα επρεπε να κανουμε σε ολες τις μηχανες,χωρις καθυστερησεις δηλαδη και ολα στην ωρα τους.
στο θεμα αξιοπιστιας τωρα.
το gs σε πολλους εχει παρουσιασει προβληματα σοβαρα και προβληματα της πλακας.
αν εισαι εκτος εγγυησης δε το συζηταμε,θα χωσεις το χερι πολυ βαθια στην τσεπη.
και για το ktm εχουν ακουστει καποια πραγματα αλλα κυριως για το 950 που ειχε ενα θεμα με την τρομπα συμπλεκτη,σαφως ομως δεν εχουν ακουστει θεματα τοσο σοβαρα οσο της γερμανικης μηχανης που πραγματικα οταν τα διαβαζω σε ξενα και ελληνικα φορουμ με πιανει ενας κρυος ιδρωτας.
προσωπικα σαν Γιαννης αν με ρωτησεις,δεν δεχομαι οσο κι αν θελω μια μηχανη να με αφησει απο καποιο σοβαρο προβλημα και να χωσω το χερι τοσο βαθια στην τσεπη ωστε να το φτιαξω.απο την στιγμη που σεβομαι το εργαλειο που οδηγω και κανω τα παντα στην ωρα τους απαιτω το ιδιο κι απο αυτο προς εμενα.οποτε το ρητο του στυλ,οτι και να μου κανει εγω δεν την αλλαζω γιατι με αποζημειωνει με αλλο τροπο εγω δεν το δεχομαι.
αλλα αυτο ειναι στην κριση του καθενος.
επισης στο θεμα ζαντες,να εχεις υποψιν οτι το ktm παιρνει και tubeless ζαντες,κατι που ειχα κανει κι εγω.
ειναι κι αυτο στριφτερο και πολλες φορες νομιζεις οτι δεν εχει και τοσο μεγαλο τροχο μπροστα.
το gs βεβαια στριβει σαν τρελο,δε το συζηταω,το χω βαλει σε στροφη ετοιμο να ακουμπησει τον boxer κατω

η επιλογη δεν ειναι καθολου ευκολη σε αυτες τις 2 μηχανες.το καθενα εχει τα δικα του υπερ και κατα.
το ktm σου δινει την αισθηση μηχανης παλιας σχολης,σχετικα απλο και σιγουρα πολεμικο.
το gs παλι σου ξυπναει εναν ρομαντισμο στην καρδια,ειναι ανετο,πιο οικονομικο στο θεμα καυσιμο και σιγουρα ειναι πιο διαχρονικο.
ελπιζω κι εγω να βοηθησα καπως.
παντως η εκδοση ktm dakar ειναι ερωτας