Δημητρό καταλαβαίνεις νομίζω πως τα θέματα αυτά δεν εξηγούνται έτσι. Ούτε χρόνος περισσεύει, αλλά δεν θα έχει και κανένα νόημα νομίζω. Είπα την διαφωνία μου και αν ταιριάξει η "συχνότητα" μου με κάποιον άλλον και αναρωτηθεί θα το ψάξει μόνος του. Όλοι οι άλλοι θα συνεχίσουν στην
όποια επιλογή έχουν ήδη κάνει.
Για παράδειγμα ο συνονόματος (χρόνια πολλά κι από μένα Γιάννη), θέλοντας να εκφράσει την δυσαρέσκειά, την οποία έχει
ήδη τεκμηριώσει στο μυαλό του, γίνεται ευκολότερα οπαδός και άλλων παρόμοιων απόψεων. Όχι γιατί είναι χαζός, αλλά γιατί ως συνήθως "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Εφ' όσον λοιπόν είναι ήδη πεπεισμένος για την ορθότητα της δικής του σκέψης και από την στιγμή που και η δημοσίευση που βλέπει καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα... τι σημασία έχει ο δρόμος?!?!
Ακόμα λοιπόν και αν υπήρχε τόσος χρόνος για χάσιμο, ώστε να αρχίσουμε να αναλύουμε, αντιλαμβάνεσαι το δύσκολο του εγχειρήματος.
Εκτός αυτού φαντάσου να αρχίσουμε τώρα αναλύσεις... "η KWH στην Ελλάδα πουλιέται τόσο, ενώ για να παραχθεί στοιχίζει τόσο" και δώστου να βρούμε πηγές και άλλες παραμέτρους που την επηρεάζουν, όπως ευκολία πρόσβασης σε πρώτες ύλες, κοινωνικές και γεωπολιτικές συνθήκες κλπ... Καλημέρα κι έφεξε!!!!
Άλλο ένα παράδειγμα οι πρώτες σειρές:
Όλοι οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης, των δεκάδων άλλων εγχώριων και αλλοδαπών συμβούλων της, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται τους τελευταίους 7-8 μήνες και ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με τους μισθούς και συντάξεις, είναι για το καλό μας αφού με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος για το δημόσιο και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα γίνουμε ανταγωνιστικότεροι ώστε τα προϊόντα μας να μπορέσουν να βρούν την θέση τους στις αγορές του εξωτερικού και θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας μας. Επίσης αν «απελευθερωθούν» και μία σειρά «κλειστών» επαγγελμάτων ώστε να δημιουργηθεί εσωτερικός ανταγωνισμός και ως εκ τούτου να πέσουν οι τιμές, τότε ακόμα καλύτερα αφού θα επιταχυνθούν τα παραπάνω! Αν μάλιστα όλα αυτά συνδυαστούν και με μία επενδυτική στροφή με έμφαση στις «πράσινες» επιχειρήσεις, τότε χαράς ευαγγέλια. Θα γίνουμε μία οικονομία πρότυπο όπως της Δανίας, σύμφωνα με το όραμα του πρωθυπουργού μας!!!
Είναι ένας αυθαίρετος αχταρμάς, μόνο και μόνο για να ειρωνευτεί τον ΓΑΠ. Σιγά μην κάτσει σοβαρός άνθρωπος να αντιπαρατεθεί σε τέτοιες βλακείες. Όσο για τον ΓΑΠ... δεν είδα να παίζει και τίποτα καλύτερο!!!!
Ή το τέλος:
. Όπως είναι εμπαιγμός ακόμα και σήμερα η επίκληση ότι αν δεν είχαμε προσφύγει στο μηχανισμό βοήθειας και στο ΔΝΤ τον Μάη του 2010 δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, όταν όλοι γνωρίζουν ότι πάνω από το 80% των δύο πρώτων δόσεων, συνολικού ύψους 29 δισεκ., πήγαν για να αποπληρώσουν υποχρεώσεις από ληξιπρόθεσμα ομολογιακά δάνεια.
Δηλαδή είχαμε να πληρώσουμε και ο ΚΚ ο νεώτερος την κοπάνησε για πλάκα!?!?!?!?
Τέλος πάντων, αλλού είναι το θέμα. Εάν, όπως και ελπίζω, καταφέρει να επιβιώσει η Ε.Ε. τότε και εμείς μόνο καλύτερα θα πάμε για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τέτοιες συζητήσεις όμως μόνο κατ' ιδίαν και απαραιτήτως συνοδεία >40°.