View Single Post
Παλιό 09-01-2011, 01:17
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Εργατικό κόστος & ανταγωνιστικότητα: μύθοι και πραγματικότητα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ούτε χρόνος περισσεύει, αλλά δεν θα έχει και κανένα νόημα νομίζω. Είπα την διαφωνία μου και αν ταιριάξει η "συχνότητα" μου με κάποιον άλλον και αναρωτηθεί θα το ψάξει μόνος του. Όλοι οι άλλοι θα συνεχίσουν στην όποια επιλογή έχουν ήδη κάνει.
Για παράδειγμα ο συνονόματος (χρόνια πολλά κι από μένα Γιάννη), θέλοντας να εκφράσει την δυσαρέσκειά, την οποία έχει ήδη τεκμηριώσει στο μυαλό του, γίνεται ευκολότερα οπαδός και άλλων παρόμοιων απόψεων. Όχι γιατί είναι χαζός, αλλά γιατί ως συνήθως "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Εφ' όσον λοιπόν είναι ήδη πεπεισμένος για την ορθότητα της δικής του σκέψης και από την στιγμή που και η δημοσίευση που βλέπει καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα... τι σημασία έχει ο δρόμος?!?!
Ακόμα λοιπόν και αν υπήρχε τόσος χρόνος για χάσιμο, ώστε να αρχίσουμε να αναλύουμε, αντιλαμβάνεσαι το δύσκολο του εγχειρήματος.
Εκτός αυτού φαντάσου να αρχίσουμε τώρα αναλύσεις... "η KWH στην Ελλάδα πουλιέται τόσο, ενώ για να παραχθεί στοιχίζει τόσο" και δώστου να βρούμε πηγές και άλλες παραμέτρους που την επηρεάζουν, όπως ευκολία πρόσβασης σε πρώτες ύλες, κοινωνικές και γεωπολιτικές συνθήκες κλπ... Καλημέρα κι έφεξε!!!!

Τέλος πάντων, αλλού είναι το θέμα. Εάν, όπως και ελπίζω, καταφέρει να επιβιώσει η Ε.Ε. τότε και εμείς μόνο καλύτερα θα πάμε για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τέτοιες συζητήσεις όμως μόνο κατ' ιδίαν και απαραιτήτως συνοδεία >40°.

Αποψή μου φίλε Γιάννη είναι πως είναι εξόχως σημαντικό να το ψάξουμε. Να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια.
Σε μιά μικρή έρευνα που έκανα, για τη ΔΕΗ, που τα στοιχεία της είναι κι εύκολα προσβάσιμα, προκύπτει πως μετά το 2008 που εμφάνισε ζημίες, από το 2009 έχει περάσει σε κερδοφορία και μάλιστα σημαντική. Ποιός ο λόγος να πουληθεί μέρος της ή μέρος της περιουσίας της; Θέλει ο ιδιώτης να μπεί; Ας μπει, δε χρειάζεται όμως να ξεπουληθεί η περιουσία μας.

Τώρα, κι εγώ θέλω να επιβιώσει η ΕΕ, πρωτίστως όμως θέλω να επιβιώσει η Ελλάδα χωρίς παραχωρήσεις και συρρικνώσεις.
Και φυσικά το παίγνιο συνεχίζεται. Πριν λίγο διάβαζα στη WELT ότι ξεκινά ο χωρός στην Πορτογαλία. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη διότι ξανανοίγουν οι "αγορές" κι οι χώρες βγαίνουν να δανειστούν. Και φυσικά οι Γερμανοί τρέμουν μη μας ακολουθήσουν οι Ισπανοί κι έχουν αρχίσουν να τα ψιλοχώνουν και στους Ιταλούς. Κι οι Γερμανοί πολίτες αρχίζουν πάλι τα μπινελίκια, χωρίς όμως ακόμη την εμπάθεια που έδειξαν προς εμάς.

Προσωπικά θα συμφωνήσω ότι καλό είναι να επιβιώσει η ΕΕ, αλλά με αυτά που γίνονται δεν το πολυβλέπω, τουλάχιστον όχι με τη σημερινή της μορφή. Ελπίζω να βγω ψεύτης!

Πότε θα πάμε για ούζα;!
Reply With Quote