View Single Post
Παλιό 09-01-2011, 19:15
Africaptan Ο/Η Africaptan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ηρακλειο
Μoto: Africa
Προεπιλογή Απάντηση: Η γνώμη σας για ελληνικά ποδήλατα!

Φιλε μου, εχω ενα Merida mountain που ομως του εχω αλλαξει λαστιχα κι εχω βαλει χωματινα. Γιατι; Για την φασαρια. Πολυ φασαρια το χωματινο λαστιχο στην ασφαλτο.
Ειχα κι ενα Ideal crosser, trekking 28 ινσων. Το πουλησα ομως, για δυο λογους. Ο ενας ηταν οτι με τα στενα του (και ασφαλτινα) λαστιχακια εννοιωθα και το παραμικρο πετραδακι (και πιστεψε με, δεν μπορεις να φανταστεις ποσα πολλα υπαρχουν που δεν το ειχες καταλαβει νωριτερα, ουτε ποσο ενοχλητικα ειναι...) κι ο αλλος λογος ειναι οτι ειχε v-brakes κι εμενα (100 κιλα που ειμαι) δεν με εφταναν.
Τα εβαλα κατω, τα ζυγιασα, κι αποφασισα να κρατησω το Merida.
Νομιζω οτι εκανα την καλυτερη δυνατη κινηση που μπορουσσα να κανω, η οποια θα ηταν τελεια, αν το Merida ειχε 28αρηδες τροχους. Ομως ειπαμε οτι ειναι Mountain και οχι trekking. Αλλη γεωμετρια κι αλλη θεση οδηγησης...
Ανακεφαλαιωση. Αν πας μονο πολη, παρε ενα trekking, αλλα να ξερεις οτι θα νοιωθεις και το παραμικρο πετραδακι. Φαντασου τους λακους... Εκτος κι αν βαλεις ασφαλτινο λαστιχο μεν, αλλα "παχυ".
Αν πας χωμα, τοτε καθαρα mountain.
Για φρενα, δισκοφρενα και μονο δισκοφρενα. Προσοχη ομως μην πεσεις στην παγιδα. Οταν λεμε δισκοφρενα, εννοουμε υδραυλικα. Οχι μηχανικα, με ντιζα. Καλυτερα τα v-brakes, παρα τα μηχανικα δισκοφρενα. Αποψη μου...
Την πισω αναρτηση, ξεχασε την. Πεταλι θα κανεις, και στο ιδιο μερος θα βρισκεσαι. (ενταξει, ξερουμε ολοι οτι τα λεω λιγο τραβηγμενα τα πραματα) αλλα μακρυα απο πισω αναρτηση αυτης της κατηγοριας τουλαχιστον. Μονο αζωτου, αλλα μετα εχεις ξεφυγει παρα πολυ οικονομικα.
Για την μπροστα αναρτηση, την χρειζεσαι και στην ασφαλτο και στο χωμα, αλλα καλη. Ρυθμιζομενη και να κλειδωνει.
Θες την αποψη μου; Αν μπορεις να δωσεις κανα 100αρι ακομα, υπαρχουν αριστα ποδηλατα μεταχειρισμενα, σχεδον καινουρια.
Καλη επιτυχια σ οτι κι αν κανεις.
Reply With Quote