Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk
Αν θες να το συνεχίσεις προσπάθησε να μου απαντήσεις στα προηγούμενα:
Φαινόμενο ελικόπτερου δεν μπορεί να προσφέρει ο κινητήρας του αεροπλάνου, διότι οι ροπές, από τις υπόλοιπες δυνάμεις του συστήματος, είναι τεράστιες. Συμφωνείς ή διαφωνείς?
Η πλευρά της ατράκτου πάλι, πού συνεισφέρει στο σύστημα δυνάμεων και πώς?
Πώς και πού εξασκούνται δηλαδή δυνάμεις στην πλευρά της ατράκτου, για να συνεισφέρουν στην εξισορροπητική ροπή? Και αυτές οι δυνάμεις πιστεύεις ότι είναι τόσες που να εξισορροπούν την του παραδείγματος δύναμη των 500 κιλών στην πτέρυγα και τις ροπές της?
Τέλος, θα μπορούσες να αναλύσεις τις δυνάμεις που εξασκούνται στο fin? Διότι εγώ δεν βλέπω άλλες δυνάμεις από αυτές πάλι, εκτός των δύο αναλυμένων και αντίθετων αντώσεων, που ισορροπούν και δίνουν το σύνολο του συστήματος, μηδέν.
Αν είναι να φύγει ένα φτερό, περιστασιακά μπορεί να φύγει οποτεδήποτε του το υπαγορεύσουν οι δυνάμεις, που το υποχρεώνουν. Μπορεί δηλαδή να μην φύγει από μέγεθος δύναμης, που εξασκείται επάνω του (10% ή 140%), αλλά από αστοχία υλικού, λάθος μηχανικού και συνήθως οι έρευνες δείχνουν ότι είναι δύο ή και περισσότερες οι αιτίες, που οδηγούν σε τέτοια θέματα.
Επίσης το g έχει να κάνει με επιτάχυνση, δηλαδή διάστημα στην μονάδα του χρόνου και όχι με βάρος αεροπλάνου ή οτιδήποτε άλλου πράγματος.
|
θα συμφωνησω απολυτα σε αυτα που αναφερεις...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat
..θα προτιμουσα να μην το συνεχισω καθοτι φαινεται οτι το εχεις μεγαλυτερο απο το δικο μου (το χαρτι).
|
ποτε και κανεις δεν μιλησε για το μεγεθος του αλλουνου...διοτι ισως τοτε να εχουμε προβληματα...
Παντως ενα εχω να πω..τελικα σε ενα forum για μηχανες μαζευτηκαν παρα πολυ aerospace engineers...αυτο τωρα αν ειναι καλο ή κακο δεν γνωριζω... παντως καλο ειναι να συναντηθουμε καμμια φορα...που ξερεις συνηθως καλα πραγματα προκειπτουν....
BTW, ckk ποια χρονια ησουν στο Bristol???