29-01-2011, 21:15
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO
|
|
Απάντηση: Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho
Χαίρομαι που δεν εξέλαβες την ερώτηση ως επίθεση, διότι δεν ήταν. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτό που λες και πίστεψέ με, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η υπερειδίκευση δεν είναι πάντα ευλογία. Και πόσο μάλλον στην Ελλάδα του νεποτισμού και της συνδιαλλαγής.
Ακούω συχνά δημοσίους να διαμαρτύρονται για το "κλίμα" της εργασίας τους. Την νοοτροπία, δεν κάνω τίποτα, διότι χαλάει η πιάτσα.
Θα έλεγα γενικά το εξής, όποιος έχει κότσια τα αποδεικνύει στον πραγματικό κόσμο, όχι στη σιγουράντζα του δημοσίου. Οχι, στους χώρους των πανεπιστημίων. Για να το φέρω λίγο προς τα δικά μου, λίγο εμπιστεύομαι τους πανεπιστημιακούς γιατρούς-καθηγητές. Αλλά δυστυχώς και πάλι ζούμε σε χώρα που τα ράσα κάνουν τον παπά, το πουλ μουρ είναι σημαντικότερο από την ουσία, το όνομα νικάει την αξία. Δε θέλω να τους τσουβαλιάσω όλους διότι υπάρχουν εξαιρέσεις ένθεν κακείθεν. Τέλος πάντων φίλε μου, όπου και να το πιάσουμε βρωμάει.
Και στο θέμα μας, μακάρι να εφαρμοζόταν ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων, εξέλιξης, μισθοδοσίας.
|
Δεν πρόκειται να θεωρήσω επίθεση οποιαδήποτε ερώτηση ειδικά εδώ μέσα διότι θεωρώ ότι το επίπεδο των ανθρώπων είναι αρκετά υψηλό.
Οταν διορίστηκα το 1995 (μέσω ΑΣΕΠ) ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος για μία θέση γιατί αυτή η θέση ήταν σε νησί.Το 1998 ξαναδιορίστηκα σε άλλο νησί πάλι σαν μοναδικός υποψήφιος για μια θέση.Ξέρεις γιατί ?Γιατί κανένας δεν ήθελε να πάει σε νησί.
Εβγαιναν και έλεγαν ότι υπάρχει ανεργία.
Τι εννοούσαν?Γιατί να πάω σε νησί και να ζω με 200.000 δρχ. τότε και τις 100000 να τις δίνω στο ενοίκιο.Θα παίρνω ταμείο ανεργίας και θα βρω κάποιον να με διορίσει στην Αθήνα ή στην πόλη μου και κοντά στο σπίτι μου.
Γιατί σου φέρνω αυτό το παράδειγμα.Γιατί αυτή η νοοτροπία υπάρχει στους περισσότερους από εμάς σε όλους τους τομείς της ζωής μας γιατί έχουμε τον βουλευτή από πίσω.
Σήμερα στην θέση που δουλεύω διορίζονται πλέον άνθρωποι με μεταπτυχιακά και μάλιστα με διδακτορικό.Αυτοί που δεν ήθελαν να πάνε τότε σε νησί για 5 χρόνια πήγαν έκαναν μεταπτυχιακό και ήρθαν για να διοριστούν τώρα.
Αν υπήρχε αξιοκρατία θα κανόνιζε ο νέος άνθρωπος τη ζωή του με κάποια σειρά και οργανωμένα όχι όπως τώρα.
Ο κλητήρας να παίρνει περισσότερα από έναν επιστήμονα με 10 χρόνια σπουδές γιατί ο κλητήρας ή ο ιδιαίτερος είναι δίπλα στον υπουργό.
Last edited by geolag; 29-01-2011 at 21:17.
|