View Single Post
Παλιό 01-02-2011, 01:13
Uriah Heep Ο/Η Uriah Heep βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Απάντηση: Σούριγιαν-Ουρντούν ...υπό λοξή οπτική γωνία

Έφτασα στο ξενοδοχείο και άκουσα φωνές και βαβούρα από το μικρό χώρο στη ρεσεψιόν.
Μια παρέα βέλγων μόλις είχε επιστρέψει από την έξοδο στην πόλη και έκανε το καθιερωμένο χαβαλέ, τρώγοντας με τα χέρια σιροπιαστά από ένα μεγάλο κουτί.

Συστηθήκαμε και τα είπαμε στα γαλλικά. Δώδεκα άτομα ηλικίας 35 με 55 χρόνων, με πάθος στα κόμικς του Τεν Τεν και τα Ντε Σεβώ , ταξίδευαν από το Βέλγιο και τη Γαλλία με 5 Citroen 2CV μέχρι τη Δαμασκό, για να φτάσουν τις επόμενες μέρες στην Αίγυπτο όπου εξελίχθηκε η περιπέτεια του «Τεν Τεν στη Χώρα των Φαραώ»…

Μου πέρασε κατευθείαν η νύστα!

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι με πολύ γλυκιά τρέλα και τους καραγουστάρω!
Πιθανόν, για την μεταλλαγμένη σκέψη του αγράμματου νεοέλληνα και μπανιστιρτζή της βλαχονεόπλουτης διανόησης των ξέκ@λων της σόου μπιζ και της ρεζερβέ ομπρέλας στη Μύκονο …να φαντάζουν γραφικοί και πυροβολημένοι!

Κάθισα ένα δεκάλεπτο με πέντε Βέλγους κι ένα Γάλλο στο μικρό καθιστικό και απόλαυσα την ευγένεια, το επίπεδο και το χιούμορ της σοφιστικέ παρέας.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες για το δωμάτιό μου και φορώντας το καπελάκι Τεν Τεν που μου έκαναν δώρο, σκεφτόμουνα πόσο κοντά μου ένοιωθα αυτή τη φευγάτη παρέα …

Έκλεισα το φως του δωματίου αναπολώντας τα αντίστοιχα δικά μου «κατορθώματα»…

Σκεφτόμουνα το 2000 στην Αγγλία, πόσες ώρες έκανα για να ανακαλύψω το μπαρ, έξω από ένα στούντιο στα περίχωρα του Λονδίνου, όπου έπιναν καφέ ο μακαρίτης ο Dave Byron με τον Hensley στα διαλλείματα από τις πρόβες για το άλμπουμ “Salisbury” το 1970, παρέα με τον Alvin Lee.

Κυριευμένος από τις αναμνήσεις του επόμενου πρωινού που πέρασα, διασχίζοντας ξανά και ξανά τη διάβαση πεζών, που διέσχισαν οι Beatles στο εξώφυλλο του άλμπουμ Abbey Road…
.

.
…βυθίστηκα σ΄έναν ήρεμο ύπνο.

Φωτό. Δρόμοι και αγορές στη Δαμασκό
Attached Images
File Type: jpg α47.jpg (86.6 KB, 169 views)
Reply With Quote