Φίλοι μου ανοίξαμε καλή κουβέντα.
Ο Κινεζικός πολιτισμός έχει συνεισφέρει στα πολιτισμικά του πλανήτη μας, καμία αντίρρηση.
Οι Κινέζοι ως άνθρωποι εμένα προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Το βέβαιο είναι ότι ουδέποτε κανείς εξ αυτών που ασχολήθηκαν με το κλείσιμο των Κινέζικων μαγαζιών δεν έχει προσεγγίσει το θέμα ρατσιστικά.
Τοσούτον μάλλον εγώ.
Ρατσιστικό λοιπόν πρόβλημα με το Κινεζικό λαό δεν έχω. Με αυτούς σίγουρα όχι. Με άλλους... ίσως

Με αυτούς όμως όχι.
Το θέμα όμως είναι αλλού. Απορώ πως δε βλέπετε την ουσία του προβλήματος και θέτετε θέμα ρατσισμού!
Αν διαβάσατε το άρθρο αναφέρομαι στη καταστρατήγηση κάθε κανόνα θεμιτού ανταγωνισμού.
Κανείς δεν με επιδοτεί τον Έλληνα έμπορα με 3 χρόνια νοίκια.
Το κινεζικό προξενείο όμως το κάνει για τους Κινέζους. Έρχονται παίρνουν τα πιο ακριβά μαγαζιά απλά και μόνο γιατί δε πληρώνουν από τη τσέπη τους
Κανείς δε πληρώνει στον άμοιρο Έλληνα έμπορα τα προς το ζην του για 3 χρόνια. Απεναντίας τα φέρνει δύσκολα έτσι κι αλλιώς
Το γνωρίζετε ότι εγγυητής σε μίσθια Κινέζων μπαίνει πάντα το προξενείο τους.
Πως να τους ανταγωνιστείς έτσι?
Άσε τα άνευ προδιαγραφών προϊόντα τους.
Από αλλού αγοράζει από το Κινέζικο εργοστάσιο στη Κίνα ο Έλληνας εισαγωγέας (ακριβότερα με πιστοποιήσεις, προδιαγραφές κλπ) και από αλλού ο Κινέζος μαγαζάτορας. Αυτός αγοράζει φθηνότερα από άλλο στοκ χωρίς καμία προδιαγραφή και το πουλάει στα παιδιά σας και στις γυναίκες σας ανεξέλεγκτα.
Και όταν λέω ανεξέλεγκτα... υπάρχει κρατική ρότα για τη "προστασία" αυτών των μαγαζιών.
Η ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ η εφορία, και οι λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί δε περνάνε ούτε έξω από αυτά τα μαγαζιά.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο, μπείτε στο google και ψαχτείτε περισσότερο και θα φρίξετε.
Και αυτά που σας γράφω είναι μόνο λίγα από αυτά που συμβαίνουν.
Το σχέδιο του είναι να λύσουμε το πρόβλημα αστυφιλίας που αντιμετωπίζουν εσωτερικά στη χώρα τους εις βάρος όμως της δικής μας ευημερίας, υγείας και γαλήνης.
Και μετά μιλάμε για ρατσισμό?