Γεια σου φίλε!
Να σου πω την εμπειρία μου...
Πριν οδηγήσω μηχανή με πήγε ο πατέρας μου να μου κάνει δώρο το σεμινάριο της bmw. Επειδή δεν είχα ακόμα πάρει την μηχανή και το δίπλωμα στα χέρια τα έκανα με την δική του (κ1200gt). Πριν από αυτό μου είχε κάνει ο ίδιος κάποια μαθήματα στο χώμα πάλι με την ίδια μηχανή.
Με τον πατέρα μου και τα σεμινάρια έμαθα το γιατί και πώς στρίβει η μηχανή.
Λίγο αργότερα πείρα το 1200adv και ένοιωσα την επιθυμία να το μάθω. Καλός ή κακός το έστρωσα στο χώμα και πείρα αρκετά και καλά μαθήματα ισορροπίας (το θετικό ήταν ο έλεγχος της μηχανής και το αρνητικό ήταν το στρώσιμο που δεν ήταν το ιδεώδες ίσως).
Πλέον μπορώ να πω ότι στρίβω καλά αλλά το σημαντικότερο είναι ότι απέκτησα μία εμπιστοσύνη στην μηχανή, κάτι που θα σε σώσει από μία άσχημη στιγμή άλλα και κάτι που το οποίο μπορεί να σε σκοτώσει αν δεν έχεις το μυαλό πάντα στη θέση του.
Ο κολλητός μου οδηγούσε ένα varadero και είχε ένα και μοναδικό ατύχημα (την γλύτωσε με κάποιες γρατζουνιές) και το έπαθε επειδή δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να στρίψει και ως αποτέλεσμα φοβήθηκε και την έκανε... τώρα οδηγάει ένα κ6 και ακόμα το μόνο που ευχαριστιέται είναι το γκάζι στην ευθεία και τις πάντες σε γλιστερούς δρόμους.
Τι θέλω να σου πω?
Ξέχνα ότι ξέρεις και κάνε ένα σοβαρό σεμινάριο οδήγησης.
Δούλεψε λίγο χώμα και μετά σιγά σιγά, βήμα βήμα μαθαίνεις την μηχανή σου.
Έτσι θα είσαι ασφαλής, αποκτώντας εμπιστοσύνη στη μηχανή σου.
Καλά χλμ

!