View Single Post
Παλιό 04-02-2011, 15:34
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Πετρελαιοκίνητα IX στο κέντρο της Αθηνας

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
για TSi που ενδιαφέρθηκα προσωπικά, δεν έχω διαβάσει κάποια απόπειρα μετατροπής λόγω ιδιομορφίας της συγκεκριμένης μηχανής, όχι ότι τυπικά δεν γίνεται αλλά επειδή είναι "καινούριο φρούτο" των τελευταίων 4 ετών δεν έχουν επισταμένως ασχοληθεί...δεν έχει λόγο να μην γίνεται...
για τους FSI δεν έχω διαβάσει ότι δεν εφαρμόζεταιι...μόνο για TSi Γιώργο
Aντε να πω κι εγω διοτι εσυ κοντευεις να με ξεπερασεις!!!!

Ναι γινεται και στα με αμεσο ψεκασμο. Η διαφορα του ενος με το άλλο ειναι οτι στα εμεσου ψεκασμου το LPG ψεκαζεται μεσα στους κυλινδρους υπο μορφη αεριου και αναφλεγεται ενω στα αμεσου ψεκασμου με την μορφη σταγονιδιων (υγρη μορφη) οπως και η βενζινη!!! Εννοειται οτι το συστημα διαφερει λιγο στα τεχνικα απο το ενα στο άλλο, αλλα και στην τιμη του αρκετα.

Τωρα για την καταναλωση, αυτη ειναι ελαφρως εως αρκετα μεγαλυτερη στα με γκαζι κινουμενα οχηματα (Αρθρα του auto τρίτη του 2010 - Eρευνα: Υγραεριοκίνηση - Κέρδος έως 1.400 ευρώ)
λογω της μικροτερης θερμοδυναμικης του αποδοσης εναντι της βενζινης. Η διαφορα ειναι ανεπαισθητη στα μικρα κυβισμου αυτοκινητα (0,5-1 λιτρα) εως και αρκετη, σαν αριθμο, που μπορει να φτασει και τα 3 λιτρα (π.χ. το santa fe στο παραπανω σαιτ) αλλα και να τα ξεπερασει σε αυτοκινητα πανω απο 4000 κυβικα. Π.χ. το cherokee του ξαδερφου μου 4,700 κυβικων καταναλωνει στην εθνικη οδο περιπου 4,5 λιτρα παρπαανω της βενζινης ανα 100κμ με 130κμ ταχυτητα.
Ομως εκει που κερδιζει το γκαζι ειναι η τιμη του η οποια ακολουθει την τιμη του πετρελαιου θερμανσης μειωμενο κατα 30% συμφωνα με την συμφωνια Ελλαδας-Ρωσσιας. Αν εξομειωθει το πετρελαιο κινησης με το θερμανσης, συμφωνα με την παραπανω συμφωνια θα εξακολουθει να ειναι φτηνοτερο κατα 30% του πετρελαιου γενικως αλλα δεν ξερω για ποσο!!

Σε καθε περιπτωση συμφερει καλυτερα το πετρελαιο για την κινηση διοτι καταναλωνει πολυ λιγοτερο σε ενα ιδιου κυβισμου αυτοκινητο απο οτι η βενζινη ¨η το γκαζι. Αυτο οφειλεται στην μεγαλυτερη θερμοδυναμικη αποδοση του ντηζελ εναντι των άλλων δυο καυσιμων.
Ενα αλλο σημαντικο πλεονεκτημα του πετρελαιου εναντι των αλλων δυο καυσιμων ειναι οτι ο κινητηρας χρειαζεται αραιοτερα, εως πολυ αραιοτερα, διαστηματα σερβις.

Οσο για την τεχνολογια τους σε σχεση με την μολυνση του περιβαλοντος διαβαστε αυτο http://www.greenpeace.org/raw/conten...sel-killer.pdf εχει ενδιαφερον και αντρεπει, εις βαρος των ντηζελοκινητων, της αποψη οτι ρυπαινουν λιγοτερο! Απο την σελιδα 8 και μετα ειναι το ζουμι.

Last edited by GeorgeP; 04-02-2011 at 15:46.
Reply With Quote