View Single Post
  #4  
Παλιό 16-05-2009, 20:51
Jorge Ο/Η Jorge βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Ν.Σμύρνη
Μoto: F650gs
Μηνύματα: 46
Προεπιλογή Απάντηση: Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης

Νίκο,
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ!
Νομίζω ότι με τέτοια μαθήματα έχεις πολλαπλά οφέλη. Μαθαίνεις να οδηγείς καλύτερα, συνειδητοποιείς ακόμη περισσότερο τους κινδύνους και μαθάινεις να τους αποφεύγεις, αποκτάς καλύτερη συμπεριφορά ως οδηγός (είμασταν 3 group των 12-13 ατόμων που έπρεπε να κινούνται με κανόνες στην πίστα και να σέβονται ο ένας τον άλλον ώστε να μην προκληθούν ατυχήματα) και βλέπεις πόσο σημαντικό είναι ο εξοπλισμός του αναβάτη και η έμφαση που πρέπει να δίνεται σε αυτόν.
Προσωπικά σκέφτομαι ήδη να αλλάξω κράνος!!!! Χτες ψαχνόμουν στο internet και είδα για τους ελέγχους SHARP (έλεγχοι των κρανών από αγγλικό κρατικό φορέα. Δίνει βαθμολογίες όπως αντίστοιχα για τα αυτοκίνητα). Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το κράνος μου έχει πάρει μόλις 2 αστεράκια (βαθμολογία 1-5). Ακόμη και το SHOEI XR1000 βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια!!! Μετά και από το σημερινό μάθημα μάλλον θα τα σκάσω πάλι!!!!
Η διοργάνωση ήταν πολύ καλά στημένη. Είχαμε χωριστεί σε 3 group όπου το ένα έκανε 20λεπτο μάθημα θεωρίας, το άλλο 20λεπτο μάθημα πρακτικής και το 3ο 20λεπτο διάλειμμα. Το αποτέλεσμα ηταν ένα συνεχές rotation. Οι οργανωτές πολύ φιλικοί και οι εκπαιδευτές στην πίστα άψογοι. Τα μαθήματα χωρίζονταν σε 5 ενότητες:
1η : Γυροσκοπικό φαινόμενο. Θεωρία και μετά πρακτική εξάσκηση στην πίστα.
2: Είσοδος-έξοδος σε στροφή (χωρίς φρένα). Άνοιγμα- κλείσιμο γκαζιού. Θεωρία-πράξη
3η: Στάση σώματος σε στροφές (καθόλου φρένα). Θεωρία πράξη
4η: Φρένα. Είσοδος έξοδος σε στροφή. Θεωρία πράξη
5η: Όλα μαζί. Επισκόπηση των παραπάνω. Πράξη

Η οργάνωση σας είπα ήταν απίστευτα καλή. Καφέδες, νερό, φρούτα άπλετα και δωρεάν. Το μεσημέρι είχε διάλειμμα για φαγητό (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Οι άνθρωποι φιλικόταται αλλά και αυστηροί όποτε χρειαζόταν. Οι εκπαιδευτές (κάθε εκπαιδευτής είχε 2-3 εκπαιδευόμενους) ήταν πάντα εκεί να σε διορθώνουν και να απαντάνε σε απορίες.

Παιδιά ειλικρινά δεν το περίμενα τόσο καλό!!!
Το μόνο αρνητικό ήταν ότι η πίστα δεν ήταν κανονική (πίστα Μεγάρων για παράδειγμα) αλλά ειδικά διαμορφωμένος χώρος (προφανώς για μείωση του κόστους). Τα σχολεία CSS που διοργανώνουν γίνονται κανονικά στην πίστα Μεγάρων.

Φωτό δυστυχώς δεν έβγαλα αλλά εμφανίστηκε κάποια στιγμή ένας φωτογράφος που τράβαγε. Μίλησα με τη Δνση και έχω ζητήσει τα στοιχεία του. Μόλις έχω φωτογραφίες θα ανεβάσω.

Συγγνώμη για το μεγάλο post!!! Αν θέλουν οι admin μπορούν να κόψουν κανένα κομάτι....
Reply With Quote