View Single Post
Παλιό 06-02-2011, 13:39
pkiriakos Ο/Η pkiriakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Honda varadero xlv 1000
Προεπιλογή Τριγωνάκια χαμηλώματος χωρίς ονομα.

Καλημέρα σε ολους τους φίλους.Και τώρα που ολα ελαβαν αίσιο τέλος (ελπίζω δηλαδή) ενιωσα την ανάγκη να σας πω την βλακεία που εκανα απο την αγνοια και την εμπιστοσύνη στον πρώην μηχανικό μου.
Μην εχοντας ίντερνετ και εξοικείωση σ' αυτό λοιπόν το οκτώβριο του 2008 με την αγορά της μοτοσυκλέτας αποφάσισα μετά απο πρόταση του τελευταίου μαστροχαλαστή να την χαμηλώσω με τριγωνάκια αφού παρολο το 1,80 υψος μου θεώρησα οτι η στήριξη δεν ήταν ικανοποιητική(κατά την γνώμη μου).

Τοποθετήθηκαν τριγωνάκια ανευ ονόματος (no name) σιδερένια και λεπτά και παρ'ολη την αγνοια μου οταν τα αντίκρυσα δεν μου αρεσαν.
Εμπιστεύτηκα ομως τον μαστροχαλαστή με το κοινό σκεπτικό της επίσκεψης στον ιατρό που οταν τον επισκέπτεσαι ακολουθείς την αγωγή που θα σου υποδείξει κατά γράμμα και χωρίς καμμία παρέκλιση.Αποτέλεσμα λοιπόν??

Μετά απο δύο χρόνια και 22000 χλμ και χωρίς ο αποσβεστήρ να εχει ταλαιπωρηθεί εστω και στο ελάχιστο σταλάζει λάδι και εχει σχηματίσει λίμνη.
Αφού έπαθα δύο,τρία ελαφριά εκεφαλικά σκέπτομαι οτι δεν γίνεται αυτό. . . Αστοχία υλικού θα είναι.
Παίρνω τηλέφωνο τον νέο μηχανικό μου και κατευθύνομαι προς αυτόν.
Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και με 80 χλμ σκίζεται το μυαλό μου. ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΗΛΙΘΙΕ. Εγγύηση εληξε εδώ και τρείς μήνες.
Εχω ομως αλλα δύο ετη της αντιπροσωπείας Θεσσαλονίκης οπου και αγοράστηκε η καλή μου.Χμ για να δούμε......
Τα τηλέφωνα δίνουν και παίρνουν.
Ο μηχανικός μιλάει στον αντιπρόσωπο για την ασκόνιστη μοτοσυκλέτα μου στον αντιπρόσωπο και τραυλίζει λέγοντας δεν υφίσταται αυτή η βλάβη και πόσο μάλλον σε αυτό το μηχανάκι.
Τελική απάντηση??
Δεν καλύπτετε σε κανένα ανταλακτικό μιας και το θεριό δεν κάνει τις προβλεπόμενες εργασίες στον τελευταίο λες και ολα τα αναλώσιμα δεν αγοράζονται απο αυτόν μέχρι τώρα .

Τέλος πάντων λέω και προχωρώ στην επισκευή του αποσβεστήρα χωρίς καμμία καθυστέρηση.
Να σημειωθεί η εκπληξη των μηχανικών οταν είδαν τα τριγωνάκια χαμηλώματος λέγοντας τι είναι αυτά??
Αυτά δεν είναι επώνυμα με συνέπεια ενδεχόμενη αναξιοπιστία.
Ηθελα να απαντήσω "οι ευρεσιτεχνίες του συναφιού σας αλλά συγκρατήθηκα.
Ρωτώ "πόσο θα κοστίσει γιατρέ μου η εγχείριση"?? 160 ευρώ μου απαντούν οι επιστήμονες (δεν τους ειρωνεύνομαι,αστειεύομαι).

Μαχαιριά στην καρδιά και σκοτοδίνη.
Λιποθυμιά μου ερχεται αλλά δεν σωριάζομαι.
Οι άντρες δεν λυγίζουν.
Οχι δεν είμαι φιλάργυρος.
Οι φίλοι μου το γνωρίζουν.
Απλά στα καλά των καθουμένων και ενώ ετοιμάζομαι για την κοπή της πίτας??
Γιατί πρέπει να πληρώσω για τα λάθη των αλλων??
Την επομένη η επισκευή τελειώνει και καλούμαι να λάβω το πόρισμα.

Τριγωνάκια με κατασκευαστικό ελλάτωμα και συγκεκριμένα με λάθος οπές και απουσία αρθρωτής κίνησης και συνεργασία με τον αποσβεστήρα.
Αυτό αποδείχθηκε βλέποντας κάποιο δαχτυλίδι(το βρήκα στο σχέδιο του αποσβεστήρα για να εξετάσω εαν είναι εξάρτημα του) το οποίο δουλεύει σε συνεργασία με το εμβολο εντός του αποσβεστήρα.

Σε συγκεκριμένο σημείο απουσία του τεφλόν τόση οση η πλευρά σε μήκος του εμβόλου που περνάει κινούμενο εμπρός απο το δακτυλίδι.
Αποτέλεσμα σχισμένη τσιμούχα στην βάση του αποσβεστήρα και διαρροή ελαίου.

Πληρώνω και φεύγω πικραμένος ενω σκέπτομαι γιατί τόση αγνοια και ανευθυνότητα??
Εαν κινούμην σε εναν οδικό αξονα ταχείας κυκλοφορίας και ξάφνου σε κάποια στροφή σκιζόταν η τσιμούχα και εχανα τον αποσβεστήρα τι θα συνέβαινε??

Μόνο ο θεός μπορεί να απαντήσει.

Η αποψη μου λοιπόν για αλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε και λεει πως δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε ποτέ σε κάτι το οποίο εχει μελετηθεί,δοκιμασθεί εαν δεν σιγουρευθούμε οτι η παρέμβαση είναι 100% αξιόπιστη και υπογεγραμμένη απο εταιρίες επώνυμες και με καλό όνομα στην αγορά.
Τέλος πάντων τέλος καλό,ολα καλά και εμείς ζήσαμε καλά κι αυτοί στο προσεχές μέλλον οχι καλύτερα.

Την καλημέρα μου και δέχομαι και συγχαρητήρια.

Υ.Γ βέβαια θα μου πεί κάποιος εύλογα οτι εμείς εχουμε BMW και οχι VARADERO αλλά το θέμα παρέμβαση στην μοτοσυκλέτα και μηχανικός είναι κοινό και γι αυτό εγραψα.

Last edited by nikos-x; 06-02-2011 at 14:46.
Reply With Quote