View Single Post
Παλιό 10-02-2011, 00:42
teacher Ο/Η teacher βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Γλυφαδα
Μoto: bmw r100 gs 91, ducati 250, ducati 900 ssd, Aermacchi 350,
Προεπιλογή Απάντηση: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Καλη δουλεια ! Ακου αν θέλεις κατι απο καποιον που εκανε το ιδιο 20 τουλαχιστον χρονια πιο πριν,σε ενα r100gs ( εχω ακομα την μηχανη και τις βαλιτσες ! )
1 ) Κανε ραφη με argon . Οι βαλιτσες γινονται στεγανες , αλλα το θεμα δεν ειναι εκει , σε περιπτωση πτωσης ,συνηθως με καποια χιλιομετρα , το βαρος της μηχανης σου θα συνθλιψει τις βαλιτσες και 2-3 πριτσινακια απο καθε πλευρα δεν νομιζω οτι θα αντεξουν το βαρος, θα σπασουν , οι σιλικονες θα φυγουν και παυει πλεων η περιβοητη αδιαβροχοποιηση . Ασε που μετα απο αυτο θα μαζευεις βρακια και φανελιτσες απο το οδοστρωμα !!! Η ραφη θα κρατησει την βαλιτσα ενα κοματι ,θα στραβωσει θα παθει οτι παθει αλλα θα παραμεινει συμπαγης . Το σκεπτικο ειναι οταν πεσεις ( χτυπα ξυλο ) η μηχανη να μεινη μακρυα απο τα ποδια σου λογω ογκου βαλιτσας , και να μπορεσει να κανει την δουλεια της ! Το ιδιο θα βοηθησει και το καπακι της βαλιτσας . Ελπιζω να εχεις προνοησει και να επελεξες τουλαχιστον 2 mm παχος αλουμινιου ! Αν δεν με πιστευεις ,ρωτα τον Γερμανο που εφαγε την χυμα στην ερημο της Τυνισιας .
2 ) Αφου τελειωσεις την κατασκευη κανε ενα τριψιματακι ολη την επιφανεια με ενα vettex κουζινας ! Προσοχη να ειναι πολυ λεπτοκοκκο , δοκιμασε πρωτα απο την πισω πλευρα που δεν φαινεται . Ετσι θα γιαλισει ωραια . Μετα τριψε με ενα πανι .
3 ) Παρε ενα βερνικι σε σπρευ και περασε την βαλιτσα 2-3 φορες μεχρι να τελειωσει ολο . Δεν θα εχεις την μαυριλα του αλουμινιου με αυτον τον τροπο .
4 ) Αντι να κανεις το ιδιο στο εσωτερικο ντυσετο με ενα αυτοκολητο , κατα προτιμηση λευκο χρωμα , βλεπεις καλυτερα στο εσωτερικο οταν ειναι βραδυ .
5 ) Στον πατο της βαλιτσας βαλε ενα αφροδες υλικο , ετσι ωστε να μην τριζουν τα διαφορα μεταλικα αντικειμενα που πιθανον να ριξεις μεσα . κολησετο με ταινια διπλης οψεως !
6 ) Στεγανοποιησε το καπακι με αφρωδες υλικο , που θα το πιεζουν οι σφινκτηρες του καπακιου .
ΚΛΠ , ΚΛΠ , ΚΛΠ .... Εχω πολλα ακομα να σου πω , πες μου την προοδο σου και αν συναντησεις προβληματα .
Οι δικες μου ειναι καλυτερες του εμποριου ( οπα ! ) και με αριστη και απροβληματιστη συμπεριφορα σε ολα τα ταξιδια μου στα 20 χρονια που εχω την ιδια μηχανη !!!!
Φιλικα , teacher .
Reply With Quote