Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho
Δεν αναφέρθηκα γενικά στην αστυνομία. Αναφέρομαι πάντα στις μονάδες καταστολής. Δε με ενδιαφέρει αν έχουν απολυτήριο γυμνασίου ή μεταπτυχιακό. Εγραψα παραπάνω ότι όσο είναι με τη στολή δεν τους υπολογίζω για συμπολίτες μου κι ανθρώπους. Δεν είναι, είναι ενάντιά μου. Δεν προστατεύουν εμένα, προστατεύουν τα λαμόγια τα αφεντικά τους.
...
Επειδή έχω πάει σε πολλές πορείες κι έχω παρακολουθήσει άλλες τόσες, τα επεισόδια είναι επιθυμητά. Ακόμη κι αν αυτοί που τα προκαλούν δεν είναι προβοκάτορες ( εδώ γελάμε ), το κράτος τα θέλει.
...
|
Στην πρώτη παράγραφο, είσαι νομίζω λίιιγο λάθος... Διότι αναλογίσου...
ποιο είναι το νόημα και η έννοια της αστυνομίας;
Ποιος ο λόγος ύπαρξής της;
Νομίζεις πως χωρίς αστυνομία θα τα καταφέρναμε ως κοινωνία και ως έθνος;
Λίιιγο ρατσιστικό το σχόλιό σου για έναν συμπολίτη και συνέλληνά σου!
Στην δεύτερη παράγραφο έχεις δίκαιο, διότι αν ήσουν η επίσημη εξουσία τι θα ήθελες περισσότερο; Να έχεις όλο τον κόσμο απέναντί σου ή κάποιοι μπαχαλάκηδες να προκαλούν φασαρίες, οπότε να διαλύουν εν κατακλέιδι κάθε λαϊκή αντίδραση με την νόμιμη αντίδραση της αστυνομίας που πρεσβεύει την κοινωνία και την έννομη τάξη;
Όσο για τον όρο πραιτωριανοί καλό! Αλλά σκεφτείτε, είτε η κυβέρνηση ήταν του Κ.Κ.Ε. είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Ν.Δ. είτε του ΛΑΟΣ δεν θα έπαιζαν τον ίδιο ρόλο; Ξεκολλάτε με τις πολιτικές σας προτιμήσεις. Η αστυνομία είναι εκεί, γιατί πρέπει να είναι εκεί!
Παίδες όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν δεν γίνει τελικώς ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα, δεν πρέπει να ψάξουμε για καινούργιο χώρο; Μετά δεν θα περιμένουμε νέες αντιδράσεις από την νέα τοπική κοινωνία; Μετά όταν θα έρχονται τα πρόστιμα από την Ε.Ε. για την ύπαρξη των παλαιών χωματερών, δεν θα λέμε εξοργισμένοι όλοι, που ήταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια;
Πολλά λέμε, αλλά τίποτα δεν λέμε! Τι πρέπει να λέμε; Να λέμε τα πράγματα απλά, δυνατά και σταράτα! Οι μεσοβέζικες κουβέντες, λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι μας έφεραν εδώ, διότι η πολύ κουβέντα δείχνει ατολμία!
Τέρμα, όπου υπάρχει ανομία και παρανομία να καταστέλεται εκ των βάθρων!
Όπου παρατηρείται κατάχρηση εξουσίας να "χτυπιέται" εν τη γενέσει της!
Όσο για τον συγγενή του Τάκη, δυστηχώς πλήρωσε την παράνοια του παραλογισμού της έντασης της στιγμής σε συνδιασμό κακώς εννοούμενης κατάχρησης εξουσίας!