View Single Post
Παλιό 21-02-2011, 23:06
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Προεπιλογή Απάντηση: Long Way Round Europe 2010: Κυνηγώντας όνειρα σε 13 χώρες...

Πρεπει να ομολογησω οτι καθως περπατουσα στα δεκαδες τεραστια δωματια ολη αυτη την χλιδη αρχισα να αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον ειδικα σημερα με αυτη τη τρομερη οικονομικη κριση, καποιοι να ζουνε σε ενα τετοιο περιβαλλον. Θα μου πειτε οτι και αυτοι τα βρηκαν ετοιμα. Συμφωνοι, αλλα δεν μπορουσα να μην σκεφτομαι οσους καλουνται να ζουν με 300 και 400 ευρω το μηνα...

Τα δωματια των ανακτορων συνδεονταν το ενα με το αλλο στη σειρα. Περνουσαμε απο δωματιο σε δωματιο μεσα απο τεραστιες 3μετρες πορτες με πομολα απο χρυσο και κρυσταλλο, και καθε αιθουσα ειχε μια περιγραφη που ανεφερε την ιστορια του και τη χρηση του σημερα: Το δωματιο αναψυχης του βασιλια. Το γραφειο του. Το υπνοδωματιο της βασιλισσας. Οι κοιτωνες της βασιλικης φρουρας. Καθιστικα του 1400 και καθιστικα ανανεωμενα με την τελευταια ταση της Σουηδικης αρχιτεκτονικης...

Για αλλη μια φορα οι φωτογραφιες απαγορευονταν (τι μανια ειναι αυτη πια!) και αρκετοι φρουροι/ξεναγοι μας απετρεπαν ευγενεστατα απο το να βγαζουμε εικονες, οποτε οι φωτογραφιες απο εδω ηταν πολυ λιγες...

Ομως αυτο που μου εμεινε ηταν οι τεραστιων διαστασεων χωροι, η απεριγραπτη χλιδη, τα εκατονταδες δωματια... Περπατουσαμε για πανω απο μια ωρα, τα ποδια μου ειχαν αρχισει να πονανε και τελειωμο τα δωματια δεν ειχανε! Και αυτο ηταν ενας μονο οροφος!!!
Σκεφτομουν οτι σε αυτο το κτηριο αν μενουν 5-6 ατομα (οσα ειναι η βασιλικη οικογενεια) θα μπορουσαν να περασουν ανετα μερες και να μην συναντηθουν πουθενα! Απιστευτο!

Reply With Quote