View Single Post
Παλιό 22-02-2011, 01:05
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Προεπιλογή Απάντηση: Long Way Round Europe 2010: Κυνηγώντας όνειρα σε 13 χώρες...

Η κοπελα μεσα μας κοιταξε αταραχη.
- Ναι γεια σας. Θελουμε να διανυκτερευσουμε και μιας που προφανως δεν μπορουμε να στησουμε σκηνη με τετοιο χαλασμο εξω θελουμε ενα bungalow.
- Οκ. Εχουμε 2 ειδη. Με ντουζιερα μεσα και χωρις.
- Ποσο κανουν;
- Το φτηνο ειναι στις 580 κορωνες και το αλλο στις 750.

Εκανα εναν γρηγορο υπολογισμο και ψελλισα:
- 80 ευρω το πιο φτηνο bungalow;!;
- Μαλιστα! Ειναι πολυ ωραια bungalows.
- Ναι ρε κοπελια αλλα 80 ευρω;!! Και χωρις ντουζιερα μεσα;

Υπο αλλες συνθηκες θα της ειχα πει που να το βαλει το bungalow της αλλα ας οψεται που μας κρατουσε στο χερι με τετοια κακοκαιρια εξω!

- Οκ, τι να κανουμε. Τοσα, τοσα. Θα το παρουμε.
- Ωραια. Καρτα camping εχετε;
- Ε; Τι ειναι αυτο;
- Για να μεινετε στο camping μας πρεπει να εχετε μια ετησια καρτα camping.
- Ε, οκ, ας βγαλουμε τοτε.
- Κανει 100 ευρω.
- ΠΟΣΑ;!;;; Ρε κοπελια 180 ευρω;! Μια βραδια θελουμε να μεινουμε! Δεν θα το αγορασουμε το ρημαδι!
- Ε αν θελετε μπορειτε να βγαλετε μια transit καρτα για μια βραδια. Κοστος 20 κορωνες.

Πηγαιναμε να καβατζαρουμε τα 100 ευρω για ενα δικλινο bungalow σε camping αλλα τι να καναμε;
- Oκ, ας το κανουμε ετσι
- Ωραια. Συνολο ειναι 1100 κορωνες!

Ε εκει εχασα τη μπαλα: Ρε κοπελια συγνωμη! Στα μαθηματικα ειμαι σκραπας αλλα μια προσθεση μπορω να την κανω! 580 ΚΑΙ 20 ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΟΥΝ 1100;!!;;;
- Αααα, ξερετε ειναι προκαταβολη ασφαλειας για την καθαριοτητα.
- Την πια;
- Την καθαριοτητα. Αν δεν καθαρισετε το σπιτακι φευγοντας θα σας κρατησουμε αυτα τα λεφτα για τον καθαρισμο.

Πολυ λαρτζ οι καθαριστριες στη Δανια ρε ###### μου!, σκεφτηκα.

- Να καθαρισουμε; Τι πρεπει να κανουμε δηλαδη;
- Σκουπισμα, σφουγγαρισμα, πλυσιμο πιατων και ποτηριων, καθαρισμα το μπανιο, τακτοποιηση οι καρεκλες... Να! Οριστε και η λιστα με το τι πρεπει να κανετε!
- .....

Τα απανωτα εγκεφαλικα δεν μου επετρεπαν να μιλησω, οποτε απλα βγηκα εξω και πηρα τη μηχανη να παμε στο bungalow. Να την καρυδωνα τωρα η μετα τη ρουφιανα;

Σταθηκα μπροστα στη μπαρα και περιμενα να ανοιξει. Η κοπελια απο μεσα μου φωναξε: "Περνα απο το πλαι γιατι το συστημα δεν ενεργοποιειται απο τις μηχανες", και μου εδειξε ενα χωρο μισου μετρου αναμεσα απο κατι τσιμεντενιες ζαρντινιερες.
Ρε ηλιθια!! Αν ημουν πανω σε παπι ισως να μην ειχα προβλημα αλλα ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ 500 ΚΙΛΩΝ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΓΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ!!

Ευτυχως ενας φυλακας που καθοταν απ' εξω και εκανε ενα τσιγαρακι μου εγνεψε με κατανοηση και μου ειπε "μη σκας φιλε, θα σου ανοιξω εγω" και πατησε τον τηλεχειρισμο. Μεσα στα νευρα πηγα και αραξα τη μηχανη στο -ομολογουμενως κουκλιστικο- σπιτακι.
Το μονο που ηθελα ηταν να βγαλω αυτα τα ρουχα, να πλυθω και ριξω εναν υπνακο να συνελθω.

Μπηκα μεσα και πηγα κατευθειαν στο μπανιο. Εριξα λιγο νερο στα μουτρα μου και επιασα την πετσ.... ε; Πρωτο σοκ! Που ειναι η πετσετα ρε παιδια;; Γκκρρρ! Θα την εχουν αφησει στο κρεβατι οι βλακες.

Παω στο υπνοδωματιο και ...δευτερο σοκ! Που ειναι η πετσετα; Που ειναι τα σεντονια; Που ειναι οι ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ; Που ειναι τα ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ;;
Το μονο που υπηρχε ηταν ενα ...στρωμα! Τιποτα αλλο! 100 ευρω και τοση μανουρα για να μην εχουμε ουτε ενα σεντονι;
Και στο τελευταιο μπ@ρδελο ενα σεντονι το εχει! Εδω τιποτα;;;

Πηγα οπως ημουν στη reception. Θα γινοταν της ΚΟΡΕΑΣ!
Μπηκα μεσα αφριζοντας και η κοπελα αταραχη με κοιταζε.

- Ναι κοπελια, εχουμε ενα μικρο προβληματακι με το σπιτι....... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΤΟΥΜΕ! Που ειναι ολα τα πραγματα; Μονο τα στρωματα υπαρχουν μεσα!

Παροτι εκανα καθε προσπαθεια να ΜΗΝ σαλταρω πισω απο τον παγκο και αρχισω να καρυδωνω την ηλιθια τα νευρα μου προφανως θα φανηκαν γιατι η τυπισσα γυρισε και μου ειπε με προσβεβλημενο υφος:
- Σας παρακαλω κυριε! Μη μου φωναζετε εμενα γιατι δεν εχετε δικαιωμα! Τα δωματια δεν περιλαμβανουν σεντονια κλπ στην τιμη. Επρεπε να φερετε τα δικα σας!
- Τα δικα μας;!; Δεν ηξερα να κουβαλαω σε ολη την Ευρωπη σεντονια και μαξιλαρια απο το σπιτι μου! Αν ειναι ετσι τι σκ@τ@ τα πληρωνουμε τα 100 ευρω;;;
- Ε για το σπιτακι που ειναι πολυ ωραιο!
- Ναι ρε κοπελια, ωραιο ειναι αλλα ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕΣΑ;;; Δηλαδη αν εσυ ερχοσουν στα μερη μου και δεν εβρισκες τιποτα μεσα στο δωματιο που νοικιαζες ΔΕΝ θα σε πειραζε;;;
- Τι να σας πω κυριε! Αν θελετε μπορειτε να νοικιασετε παντως.

Καπου εκει περασαν απο μπροστα μου οι τιτλοι των εφημεριδων της επομενης μερας: "Τρελλαμενος Ελληνας κατακρεουργησε υπαλληλο ρεσεψιον σε camping και μετα εβαλε φωτια σε ολη την περιοχη"!!
Πηγα να της πω "να τα βαλεις στον π@το σου μωρη!" αλλα εχε χαρη που ειχα μαζι μου την ταλαιπωρη την Alicja. Αν ημουν μονος μου θα ειχα φυγει προ πολλου αλλα χωρις πολλες επιλογες για (οικονομικη) διανυκτερευση και με την καταιγιδα να λυσσαει εξω που να πηγαιναμε; Εδωσα τοπο στην οργη και εφυγα.

Στο δρομο σταματησα απο το μινι μαρκετ και πηρα μερικα εφοδια: μακαρονια, σαλτσα, κρασι. Αφου θα μεναμε μεσα τελικα με αυτο τον παλιοκαιρο ας το απολαμβαναμε με ενα ωραιο γευμα! (Εξαλλου με το ημερησιο budget μας να εχει τιναχτει στον αερα με το bungalow, δεν ειχαμε περιθωριο για πολλα εξοδα.)

Στο μεταξυ ειχα βεβαιωθει οτι τα λεφτα που διναμε για το δωματιο θα επιαναν τοπο: ειχα ανοιξει ολα τα θερμαντικα σωματα του σπιτιου στο τερμα χρησιμοποιοντας τα ως στεγνωτηρια για ολο τον εξοπλισμο που ηταν μουσκεμα!

Αφου ηρεμησαμε και βολευτηκαμε το υπολοιπο βραδακι περασε ομορφα, με μια ωραιοτατη μακαροναδα, κοκκινο κρασακι... H βροχη εξω συνεχιζε να πεφτει μανιασμενα αλλα πλεον το μονο που εκανε ηταν να φτιαχνει μια πολυ ωραια ατμοσφαιρα...
Τι μερα και αυτη!

Last edited by Ταξιδευτης; 22-02-2011 at 01:06.
Reply With Quote