Mερα 14
København - Gedser (Denmark) - Rostock (Germany) - Wroclaw (Poland)
800 km
Η βραδια περασε με εναν χορταστικο υπνο οποτε το πρωι με βρηκε με πολυ καλυτερη διαθεση απο οτι με ειχε αφησει το προηγουμενο βραδυ.
Η καταιγιδα ειχε δωσει και αυτη τη σειρα της σε εναν καθαρο ουρανο, και ο ηλιος εκανε οτι μπορουσε να στεγνωσει τον τοπο. Σκεφτηκα με τρομο τι κουπι (κυριολεκτικα!) θα ειχαν τραβηξει οσοι ταλαιπωροι ηταν σε σκηνες τη χθεσινη μερα... Τουλαχιστον το ζωντοβολο στη ρεσεψιον χθες μας ειχε κανει μια μεγαλη χαρη με το να λειπει το μεσημερι. Αν ηταν εκει τωρα μαλλον θα ημασταν μισοθαμμενοι μαζι με τη σκηνη και τη μηχανη σε ενα βουρκο απο λασπες και νερα...
Καφεδακι απο τη ρεσεψιον.
- Αν θελετε ενα ποτηρι ειναι 2 ευρω. Αν θελετε ολη την κανατα ειναι 10.
- Οκ. Ευχαριστω. Θα παρω ποτηρι.
Τα ποτηρια ομως που ειχε προχειρα ηταν μονο τα μεγαλα της μπυρας. Ξερετε, αυτα τα πλαστικα του μισολιτρου.

Ας πουμε απλα οτι το "ποτηρι καφε" εβγαλε το διευρο με το παραπανω...
Συμμαζεμα της καμπινας και πρωινο πανω απο τους χαρτες για να καταστρωσουμε το σχεδιο δρασης της ημερας.
Το αρχικο σχεδιο ηταν να παμε δυτικα προς το κεντρικο νησι της Δανιας και μεσω Kolding να κατεβουμε προς τα νοτια διασχιζοντας ολο το κυριο ογκο της χωρας και να μπουμε Γερμανια οπου και θα διανυκτερευαμε καπου κοντα στο Αμβουργο.
Ομως μετα τη χθεσινη ψυχρολουσια της καταιγιδας και της τοσο ...εγκαρδιας αντιμετωπισης που ειχα απο οσους Δανους ειχα δει ειλικρινα δεν μου εκανε κεφι να μεινω αλλο στη χωρα αυτη. Ισως να την αδικουσα αλλα αυτη την ωρα ηθελα να ειμαι σε μερη γνωριμα και κοντα σε φιλους.
Γυρισα στην Alicja και της ειπα: "παμε κατευθειαν στο Wroclaw;"
Κοιταζοντας το χαρτη θα μπορουσαμε να κατεβουμε απο εδω που ειμαστε στο νοτιοτερο μερος του νησιου στο Gedser και απο εκει να περασουμε στο Rostock της Γερμανιας με το καραβι -ουσιαστικα γλυτωνοντας το γυρο που θα καναμε αν πηγαιναμε μεσω Odense και του κυριου κορμου της χωρας- και το χρονο/χιλιομετρα που θα ειχαμε κερδισει να τα αξιοποιουσαμε για να φτασουμε απευθειας στην Πολωνια.
Οσο μελετουσα αυτο το πλανο τοσο μου φαινοταν τελειο. Τα χιλιομετρα του αρχικου σχεδιου μεχρι το Αμβουργο ηταν περιπου 500.
Τα χιλιομετρα μεσω του ακρωτηριου για το Rostock (που ηταν πανω κατω στο ιδιο υψος με το Αμβουργο) ηταν μολις 150 συν το πλοιο! Τελεια!
Και απο εκει και περα ειχαμε την φοβερη Autobahn οπου το φαγωμα των χιλιομετρων θα ηταν ευκολη υποθεση.