View Single Post
Παλιό 23-02-2011, 19:30
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΔΙΟΔΙΑ -ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή GeorgeP, αφού μας ξεσκίζουν σε αυτά που αναφέρεις, γιατί να μην στήσουμε #### κι εκεί, έτσι;
Κι αφού το πας εκεί, για πες μας, όταν ο σιτοπαραγωγός πουλάει το σιτάρι του 0,14 ευρώ το κιλό, κι εσύ πας κι αγοράζεις το κιλό ψωμιού (που δεν είναι κιλό, αλλά 750 γρ) για 1,60 ευρώ, στήθηκες ποτέ έξω από κανέναν φούρνο να φωνάξεις;
Γενικα ΔΕΝ φωναζω, ΔΕΝ λαμβανω μερος σε συλλαλητηρια και διαδηλωσεις. Ειναι εναντια στον χαρακτηρα μου!!!

Εσυ σε ποιο Σουπερ μαρκετ στηθηκες απεξω να φωναξεις για το γαλα που παιρνεις με 1,5 ευρο οταν ο γαλακτοπαραγωγος το πουλαει στην βιομηχανια με 0,25???

Απόσπασμα:
Ο εφοπλιστής δε ξέρω με ποιά λογική κανονίζει τις τιμές στα εισιτήριά του,
αυθαιρετα τελειως!! στο λεω γιατι ειμαι στο επαγγελμα 30 χρονια.

Απόσπασμα:
αλλά ο δημόσιος δρόμος, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών (δεν ξέρω αν χρησιμοποίησα σωστά των όρο) και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου κατεβάζει μπάρα και να σε εμποδίζει. Εδώ υπάρχει Σύνταγμα, και θα πάμε να αναιρέσουμε και τα αυτονόητα;
Οπως ακριβως συμβαινει και ισχυει για την ελευθερη διακινηση των πολιτων μεταξυ των νησων. Και οι νοητοι δρομοι στις θαλασσιες μεταφορες δημοσιοι ειναι!!
Το συνταγμα δεν λεει πουθενα περι θεσπισης διοδιων ¨η οχι!! οταν ο δρομος ηταν δημοσιος δεν πληρωνες διοδια?Τωρα που ΔΕΝ ειναι παι δημοσιος αλλα ιδιωτικος....σηκωσες κεφαλι???
Κι επιπλεον το Συνταγμα δινει το δικαιωμα στο κρατος να εκμεταλευεται την οποια περιουσια του και τους δρομους οπως εκεινο θελει χωρις να ΣΕ/ΜΑΣ ρωτησει!!!!!!!!
Θα εχεις ακουσει φανταζομαι τα περι ''αξιοποιησης της δημοσιας περιουσιας'' για 50δις!!! Πως θα το κανει αυτο, παρανομωντας???
Αν θελεις διαβαζεις το συνταγμα και τους νομους τα οποιο ρητα αναφερουν οτι ''.........δημοσια περιουσια δεν πωλειται και δεν παραχωρειται οταν αυτη (η περιουσια) ειναι συνυφασμενη με την εξουσια του κρατους!!!''
Δηλαδη αγαπητε μου το Προεδρικο Μεγαρο και η Βουλη ΔΕΝ πωλουνται, η ακροπολη δεν πωλειται διοτι ειναι ταυτισμενα με την εξασκηση της εξουσιας!!! ΟΛΑ τα υπολοιπα και πωλουνται, κι ενοικιαζονται και παραχωρουνται!!!

Το Συνταγμα ομως στο αρθρο 18 επιτρεπει την εκμεταλευση της δημοσιας περιουσιας κατα τινί τροπο η εκαστοτε κυβερνηση επιθυμει!!
Διαβασε το θα σου φανει χρησιμο για τις περαιτερω τυχον κινητοποιησεις σου.

Εμενα κατι τυποι διαφορων κινηματων που μιλανε περι αντισυνταγματικοτητας τους γραφω στα παλιοτερα των υποδυματων μου διοτι απο Συνταγμα δεν κατεουν πράμα!! Δεν απευθυνομαι σε εσνα στην συγκεκριμενη παραγραφο διοτι κι εσυ παρασσυρεσαι απο τους τυπους που αναφερω, εσυ δεν φταις!
Αν κατείχαν πραμα απλα θα πηγαιναν την συμβαση παραχωρησης στο ΣτΕ κι εκει θα εβλεπαν αν ειναι αντισυνταγματικη ¨η οχι και τοτε, κι εφοσον το ΣτΕ την εκρινε αντισυνταγματικη, θα ειχαν ολο το δικαιωμα να κανουνε τσαμπουκαδες!! Τωρα ειναι γελοιοι τσαμπαζο-μαγκες!!

Απόσπασμα:
Και το άλλο, πόσες φορές έχεις προπληρώσει στο μπ.....λο κράτος φόρους, για να σου παράσχει το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις να κινείσαι στους δρόμους :

- τέλη ταξινόμησης αγοράζοντας αυτ/το,

- τέλη κυκλοφορίας,

- τέλος μέσα στα ασφάλιστρα των οχημάτων,

- φόρος στη βενζίνη,

Ολα τα παραπανω καμια σχεση με τα διοδια δεν εχουν!!!!! Σε ολες τις χωρες πληρωνονται με τον ενα ¨η αλλο τροπο και τα διοδια πληρωνονται ξεχωριστα, πλην Γερμανιας....ακομη!!!
Κρατα φιλε μου τον θυμο σου διοτι τωρα δεν εχει αξια, αξια θα ειχε αν τον εκδηλωνες τοτε που οι δρομοι ηταν δημοσιοι και που για να πας στην Τριπολη ηθελες 4-5 ωρες απο τον Αχλαδοκαμπο!!!!!!
Τωρα τουλαχιστον δρομοι φτιαχνονται!! Παλι με τα λεφτα μας? Ναι παλι με τα λεφτα μας, αλλα φτιαχνονται, συντηρουνται και κυριως με συχρονες προδιαγραφες καταργωντας π.χ. τις μπαριερες που ετσι κι επεφτες επανω τους κοβόσουν στα δυο!!

Απόσπασμα:
Για να 'χεις το δικαίωμα να μπεις στο βαπόρι και να πας Νάξο, τι πλήρωσες στο κράτος πρωτίστως; Τίποτα! Και σκέψου ότι ο εφοπλιστής πρέπει να κρατήσει το βαπόρι στη γραμμή και τους "νεκρούς" μήνες, και δεδομένου ότι θα κουβαλάει καθημερινά 60 άτομα, 5 αμάξια και 2 φορτηγά, πως θα βγάλει τα έξοδά του (καύσιμα, συντήρηση, πλήρωμα κλπ);
Φιλε μου με συγχωρεις αλλα, εχεις αγνοια τεραστια για το θεμα!
Ο εφοπλιστης ΔΕΝ κραταει το βαπορι του στην γραμμη αλλα, βαζει ενα βαπορι να κανει τον γυρο του αιγαιου και να τελειωσει το δρομολογιο του στην γραμμη που αυτο κατειχε το καλοκαιρι πριν τον χειμωνα! Και μετα παλι απο την αρχη!
Ετσι, αν το κρατουσε στην οριτζιναλ γραμμη του καλοκαιριου θα επαιρνε Χ επιχορηγηση, αφου πιανει και 15 άλλα λιμανια περνει 15Χ!!!!!!!
Αυτη η επιχορηγηση δεν ειναι απο την ΕΕ αλλα απο την Ελλαδα και μονον δηλαδη απο εμενα κι εσενα!
Το δε ποσον της επιχορηγησης παντα προπληρωνεται (50% πριν να αρχισει και 50% πριν να τελειωσει η χειμερινη περιοδος).

Τωρα τι λες? προπληρωνω/εις/ουμε ¨η οχι?

Με την λογικη σου οτι ''πληρωναμε τοσο καιρο τα διοδια.......'' σου παραθετω την δικη μου που λεει οτι ''τοσο καιρο πληρωνουμε αδρα τα εισητηρια στα πλοια ο πλοιοκτητης τι χρειαζεται την επιχορηγηση?''
Οταν το φερυ για σαλαμινα (1/2 μιλι) περνει απο καθε αυτοκινητο 6,5ε ''πηγαινε'' και αλλα τοσα ''ελα'', συνολο 13ε και χωραει το καθενα απο 80 μεχρι 100 αυτοκινητα κανε τον πολλαπλασιασμο να δεις οτι πληρωμα και καυσιμα τον μηνα δεν φτανουν τα 1300ε ανα δρομολογιο!! Κι επιχορηγουνται κιαυτοι!!!!!!!
Εδω που παει η ''ελευθερη διακινηση των πολιτων?''

Last edited by GeorgeP; 23-02-2011 at 19:35.
Reply With Quote