View Single Post
Παλιό 26-02-2011, 14:53
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Προεπιλογή Απάντηση: Περι ταξιδιων στο εξωτερικο....

Budget

Προφανως αυτο το θεμα ειναι διαφορετικο για τον καθενα, αλλα εγω οντας με εναν -ελαχιστο- μισθο δεν εχω την πολυτελεια μεγαλου budget. Βεβαια, επειδη απο πιτσιρικας μεγαλωσα μεσα στα καμπινγκ και επειδη λατρευω τη φυση μου ειναι πολυ δυσκολο να μεινω σε ξενοδοχειο, οποτε και πολλα χρηματα να ειχα παλι ετσι θα ταξιδευα!

Πρωτη μου επιλογη λοιπον ειναι το καμπινγκ. Λατρευω την χαλαρη φαση των καμπινγκ, τον κοσμο που μαζευουν, τη φυση, το οτι παντα θα βρεις μια θεση χωρις να πρεπει να αγχωνεσαι για να κλεισεις, και ολα αυτα μαζι με το οτι ειναι παρα πολυ οικονομικα! Οτι καλυτερο!

Απο εκει και περα αν ο καιρος ειναι κακος τοτε ειτε επιλεγω καποιο bungalow στο καμπινγκ ειτε βρισκω καποιο καλο hostel. Ειδικα τα τελευταια ειναι φοβερη επιλογη και πολλα δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο ξενοδοχεια σε καθαριοτητα και παροχες. Ενα μεγαλο ατου ειναι η φιλικοτητα του κοσμου που μαζευουν (συνηθως νεαροκοσμος), το οτι ειναι απο ολα τα μερη του κοσμου και βεβαια οι τιμες.

Λειτουργω με συγκεκριμενο οριο στο κοστος διανυκτερευσης, που ειναι 15-20 ευρω για εμενα η 40-50 ευρω αν εχω και παρεα. Απο εκει και πανω το αποφευγω πασα θυσια...

Αφου βγαλουμε εξω το κοστος διανυκτερευσης που για αρκετους ειναι το μεγαλυτερο εξοδο μετα τις βενζινες, εχουμε τα εξοδα φαγητου κλπ.

Και εδω τα πραγματα ειναι απλα. Οριζω ενα πλαφον ανα ημερα και προσπαθω να μην το ξεπερασω. Αυτο δεν σημαινει οτι θα τη βγαλω και με ξηρα τροφη βεβαια! Αν βρω ενα ωραιο μερος που θα ηθελα να κατσω να δοκιμασω καποια τοπικη σπεσιαλιτε θα το τιμησω, εκτος και αν οι τιμες ειναι ΠΟΛΥ τσιμπημενες.
Πρακτικα αυτο σημαινει ΜΕΧΡΙ 50 ευρω τη μερα για φαγητο. Αυτο που εχω δει στην πραξη ειναι οτι υπαρχουν μερες που ειμαι ολη μερα στο δρομο οποτε δεν ξοδευω σχεδον τιποτα σε φαγητο μιας που τρωω κατι ελαφρυ σε καποιο rest (πχ σαντουιτς, ενα καφε και νερο) και ειμαι μια χαρα.

Αποφευγω δια ροπαλου τα τουριστικα μερη για φαγητο διοτι εκει η ποιοτητα ειναι σε αντιστροφη αναλογια με τις τιμες. Οι οδηγοι συνηθως εχουν πολυ ωραιες προτασεις για καλο και οικονομικο φαγητο, οποτε οι επιλογες γινονται με τη βοηθεια τους -η αλλιως με τη βοηθεια ντοπιων που ξερουν τα μερη!

Με βαση τα παραπανω μπορω να υπολογισω με αρκετα μεγαλη ακριβεια το ποσα λεφτα θα χρειαστω σε ενα ταξιδι. Παντως εχω ως κανονα να βγαζω τη μερα μου οσο πιο οικονομικα γινεται! Χιλιες φορες να τα φαω σε βενζινες παρα σε χλιδατα ξενοδοχεια.

Περισυ ξεκινησα με 1000 ευρω μαζι μου + 1000 ευρω σε λογαριασμο ως χρηματα εκτακτης αναγκης και τελικα μου εφτασαν και με το παραπανω.

Συγκεκριμενα τα κοστη ειχαν ως εξης:

- 132 ευρω πλοιο Ελλαδα - Ιταλια και επιστροφη
- 140 ευρω πλοιο Ταλλιν - Στοκχολμη (2 ατομα + μοτο)
- 50 ευρω Δανια - Γερμανια (2 ατομα + μοτο)
- 298 ευρω σε 9 διανυκτερευσεις (5 σε δωματια, 4 σε σκηνη)
- 580 ευρω σε βενζινη
- 60 ευρω σε διοδια
- 210 ευρω σε φαγητο για 18 μερες και 2 ατομα (5,7 ευρω/ατομο) *

Συνολο 1470 ευρω περιπου για 2 ατομα.

Τα παραπανω εξοδα μοιραστηκαν δια του 2 σε ποσοστο περιπου 60/40.

Πρακτικα εγω χαλασα περιπου 1000 ευρω στο συνολο.

Οχι και ασχημα ετσι;
Reply With Quote