Και ομως, τελικα χωρεσανε μια χαρα!
Οι βαλιτσες που ειχα ηταν οι monokey πλαινες της Givi 41 λιτρων και μια κεντρικη 46 λιτρων παλι της Givi. Επισης μαζι ειχα και ενα μικρο tankbag 18 λιτρων που φανηκε εξαιρετικα χρησιμο για τα μικροπραγματα οπως κινητο, φωτογραφικη, κερματα, χαρτη...
Εδω να κανω μια ειδικη μνεια σε κατι που μου φανηκε εξαιρετικα χρησιμο: τα μικρα βαλιτσακια πακεταρισματος της Eagle Creek.
Eagle Creek The Pack-It™ System
Η εταιρια αυτη ειδικευεται στην κατασκευη μικρων υφασματινων "κυβων" οπου μεσα μπορει να πακεταρει καποιος οτι θελει: ρουχα, εξοπλισμο, παπουτσια, η να ξεχωρισει καθαρα ρουχα απο απλυτα, η να εχει καπου ολα τα μικροπραγματα για τα οποια θα επρεπε να βαλει μια απλη σακουλα η να τα εχει χυμα σε τσεπες βαλιτσων κλπ.
Με αυτα τα κυβακια καταφερα και βολεψα τα παντα τακτικα και κυριως με το μικροτερο δυνατο ογκο!
Απο εκει και περα τι δουλεψε και τι οχι...
- Στησιμο/ξεστησιμο σκηνης υπο βροχη... Δυσκολη υποθεση και καθολου ευχαριστη.
- Δερματινη φορμα για τουριστικη (ποδαρατη) βολτα στις πολεις... Ζεστη, ιδρωτας και δερματινα που κολλανε στο δερμα = οχι η συνταγη της ανεσης.
- Αναλυτικος οδικος χαρτης της Ευρωπης της Michelin. Καλος μεν αλλα πολυ μεγαλος και οχι αδιαβροχος. Αποτελεσμα ηταν να γινει φυλλο και φτερο απο τις βροχες...
- Μη ικανοποιητικη λυση αδιαβροχης θηκης για το GPS. Χρησιμοποιουσα ενα διαφανες σακουλακι αλλα σιγουρα θα χρειαστει μια καλυτερη λυση στο μελλον.
- Εντομοαπωθητικο μεσα στη σκηνη. Μεγαλο λαθος αν δεν θες να μαστουρωσεις σαν τον Μπομπ Μαρλευ.
Κατα τα αλλα θα ελεγα οτι τα παντα χρειαστηκαν εστω και για μια φορα. (Πχ οι δευτεροι ιμαντες δεσιματος που ειχα μαζι μου μου φανηκαν χρησιμοι στο πλοιο για Rostok γιατι ειχα ξεχασει τους καλους στην Πολωνια στο σπιτι της φιλης μου...)
Αυτα που δεν χρειαστηκαν ηταν αναλωσιμα για τη μηχανη. Δεν εκανε ουτε τσικ. Δεν εκαψε ουτε λαμπα φλας και γενικα εδειχνε οτι της ηταν το ιδιο ειτε να κανει το γυρο της Ευρωπης με το γυρο της πλατειας στη γειτονια μου...
Σε επομενο ταξιδι τι θα επαιρνα επιπλεον/διαφορετικο.
- Εσωτερικη επενδυση coomax για να φορεσω κατω απο τα δερματινα. Κρατανε τον ιδρωτα και δεν αφηνουν τα δερματινα να κολλησουν επανω σου.
- Διχτακι ασφαλειας (ατσαλινο) ωστε να μπορω να αφησω κρανος και μπουφαν κλειδωμενα πανω στη μηχανη χωρις το φοβο των Ιουδαιων και να πρεπει να τα κουβαλαω μαζι μου.
- Μικροτερο τσαντακι για τα ειδη υγιεινης για πιο ευκολο βολεμα στις βαλιτσες.
- Γκαζακι, καφες, ζαχαρη κλπ για να μπορω να φτιαξω ενα καφεδακι στο καμπινγκ οταν το καφε ειναι κλειστο στις 8 το πρωι....
Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα.. Αν μου ερθει κατι αλλο εν καιρω θα το συμπληρωσω.
Παντως το πιο σημαντικο ειναι η θεληση για ταξιδι και περιπετεια. Ολα τα αλλα βρισκονται στην πορεια.
Ελπιζω τα παραπανω να σας φανουν χρησιμα!