Σημεία προβληματισμου υπαρxουν πάαααααααρα πολλα.
1) Ποσοι περισσοτεροι Ελληνες σταματουσαν στα δεκαδες οτοστοπ πριν απο 20 χρονια; Ποσοι σταματανε σημερα; Τι φρικη εχουμε φαει απο εγκληματικοτητα και βια; Ειναι αληθεια ή προπαγανδα της τηλεορασης;
2) Ενας αγνωστος που ειναι εξαντλημενος απο το περπατημα και απο το σακιδιο που κουβαλαει στην πλατη του, ειναι απλυτος και βρωμικος για καποιες μερες ...
... ειναι πιο οικειος σε μενα επειδη καταγεται απο τη Γαλλια και οχι απο την Αλβανια;
3) Σε μια τουριστικη χωρα (σαν τη δικη μας) υπαρχει καποιος Γαλλος που λεει οτι δυσκολευτηκε να βρει ανθρωπους (κυριως στα χωρια) που να μιλουν την αγγλικη γλωσσα; Ουτε νέοι, ούτε αστυνομικοι (στα Γιαννενα), ούτε οι παπαδες, ούτε καθηγητες που γνωρισαν σε ενα πανηγυρι στη Βεργινα !!!
4) Ποσες ανεσεις χρειαζομαι για να κανω ενα απλο ταξιδι αναψυχης; Οσα ταξιδια εχω κανει μεχρι τωρα, είχαν τις ιδιες ανεσεις που εχω στο σπιτι μου ή περισσοτερες;
5) Μεχρι ποιο βαθμο θα κοιταζω τα ατελειωτα αξεσουαρ που εχουν βγαλει για τις μηχανες μας προκειμενου να τις κανουν οσο πιο "ταξιδιωτικες" γινονται;
(η Φρανσουαζ εχει μια transalp πισω στη Γαλλια).