ΑΘΗΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
Καλημέρα σ ολους.
Τολμώ ν ανακοινώσω το επόμενο όνειρο μου.
Αποφάσισα το καλοκαίρι του 2011 να προσπαθήσω να πραγματοποιήσω ένα ταξιδιωτικό ζωής.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011
Η ιδέα φυσικά δεν είναι δική μου. Την έχουν κάνει κι άλλοι και την έχει κάνει και ο Σπανός δύο φορές, μια μόνος και μία οργανωμένα και ετοιμάζεται να την ξανακάνει. Αν το κόστος που θα ζητάει φέτος είναι λογικό, θα πάω μαζί του. Αν όχι θα προσπαθήσω να το κάνω μόνος μου με καλή παρέα.
Διάρκεια: Πιστεύω ότι 9 μέρες συνολικά είναι αρκετές. Κάθε μέρα νομίζω ότι πρέπει να βγαίνουν 300-400χλμ χώμα. Η επιστροφή θα γίνει απο άσφαλτο.
Διαμονή: Ξενοδοχείο τ αστέρια, με μια καλή σκηνούλα και έναν υπνόσακο.
Φαγητό: Η σκέψη είναι και εδώ να τρώμε με δικά μας τρόφιμα, αλλά επειδή δείχνει λίγο δύσκολο και καμιά καλή και φθηνή ταβερνούλα σε κανένα χωριουδάκι δεν θα είναι και άσχημα.
Σύνολο αναβατών: Προσωπικά πάνω από 6-7 άτομα δεν θέλω να είναι. Φυσικά για ένα τέτοιο ταξίδι πρέπει η παρέα να είναι δεμένη και αρκετά έμπειρη. Τα καθημερινά χιλιόμετρα θα είναι πολλά και θα πρέπει να υπάρχει εμπειρία. Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε καλά τις μηχανές μας και να έχουμε όλα όσα πρέπει για τυχόν μικροβλάβες.
Περίοδος: Το ταξίδι σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει μέσα στο διάστημα από 15/6-16/7.
Αυτή είναι η σκέψη μου παιδιά και αποφάσισα να βγάλω την ανακοίνωση μήπως και ενδιαφέρεται κανένας ή το είχε κι αυτός στο μυαλό του.
Δεν θα κρυφτώ όμως. Θα πρέπει εφόσον πάμε μόνοι μας, να υπάρχει εμπειρία και αυτογνωσία. Δεν θα είναι κάτι εύκολο. Και τα πολλά χωμάτινα χιλιόμετρα και η ζέστη θα δημιουργήσουν ένα αρκετά δύσκολο περιβάλλον. Όποτε θα πρέπει αυτοί οι 6-7 να είμαστε αποφασισμένοι, πάνω απ' όλα και κατα κάποιο τρόπο να γνωριστούμε πριν ξεκινήσουμε.
Ούτε γω το έχω ξανακάνει και δεν ξέρω καν αν θα τα καταφέρω. Όμως θα το ξεκινήσω και όπου φθάσω.
Φυσικά μέχρι τότε, ποιός ζει ποιός πεθαίνει, αλλά για ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεται οργάνωση από καιρό πριν. Λεπτομέρεις διαδρομής και για όλα τ άλλα έχουμε καιρό. Κατά τον Μαιο θ αρχίσει να ξεκινάει αυτό.
Όποιος πιστεύει ότι έχει την δύναμη να το κάνει και θέλει, μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια στιγμή από κοντά. Αλλά επειδή δεν θέλω να βρεθώ σε δύσκολη θέση, θα ήθελα όποιος είναι αποφασισμένος να το κάνει να είναι σίγουρος για τον εαυτό του, για τις ικανότητες του και για την μηχανή του.
Σκοπός μας είναι να περάσουμε καλά, έστω και μέσω κούρασης, αλλά δεν θέλω να δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση και πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιωτικού.Ζητάω συγνώμη για τα λεγόμενα μου, αλλά δεν θα είναι ταξίδι 50χλμ στο χώμα, ούτε ταξίδι ασφάλτινο.
|