Επειδη κι εμενα με απασχολησε προσφατα το θεμα αυτο, εκανα τις παρακατω κινησεις για μη γινομαι πειραματοζωο σε τεχνολογιες που ακομη τα αποτελεσματα τους στην υγεια δεν εχουν φανει, καθως ειμαστε η πρωτη γενια που τις χρησιμοποιει.
Για το router:
Συνδεσα και το laptop με καλωδιο αφου κατα 99% η χρηση του γινεται απο τον καναπε.Για τις περιπτωσεις που θελω να το χρησιμοποιησω απο αλλη θεση εγκατεστησα
router (το δινει η wind νομιζω με νεες συνδεσεις) που εχει εξωτερικο κουμπι on/off και για την ασυρματη δικτυωση και οχι για μονο για ολοκληρη τη συσκευη,ωστε να μπορω ευκολα να σταματαω το wi-fi οταν δεν το χρησιμοποιω, χωρις να χρειαζεται να ειναι ανοιχτος Η/Υ για να το κανω απο το προγραμμα διαχειρισης του router.Επισης απο αυτο το προγραμμα το συγκεκριμενο router εχει δυνατοτητα επιλογης 3 διαφορετικων εντασεων ακτινοβολιας.Δοκιμασα την χαμηλοτερη και πιανει κανονικα απο τον ενα οροφο στον αλλο.Τα δυο παραπανω χαρακτηριστικα(wi-fi on/off και 3 εντασεις ακτινοβολιας) δεν τα εχουν ολα τα router.
Για το σταθερο ασυρματο:
Πηρα
ασυρματο σταθερο με δυνατοτητα αυξομειωσης της ασυρματης ακτινοβολιας αναλογα με την αποσταση του ακουστικου απο τη βαση του.Eco Mode λεγεται(2 επιπεδα).Προσπαθω οταν δεν το χρησιμοποιω να το εχω στη βαση του οποτε και μηδενιζεται η ακτινοβολια.Ακομη και στη λειτουργια EcoMode+ που υποτιθεται οτι μειωνει την εμβελεια πιανει κανονικα απο οροφο σε οροφο.
Για το κινητο:
Αποφασια να απεξαρτηθω οσο γινεται απο αυτο.Μεσα στο σπιτι ειναι παντα κλειστο αφου οποιος θελει με βρισκει στο σταθερο και αν θελω να καλεσω χρησιμοποιω το σταθερο που εχει χαμηλοτερες χρεωσεις ειτε προς κινητα ή σταθερα.Το εχω αναμμενο επανω μου μονο οταν ειμαι στο δρομο,αφου και στη δουλεια μενει αναμμενο σε ντουλαπι.Γενικα το θεμα της ακτινοβολιας με βοηθησε να καταλαβω οτι το κινητο δεν το χρειαζομαι παρα μονο πολυ συγκεκριμενες στιγμες.Ετσι το εκανα καρτα, του βαζω ενα 10αρικο καθε 3μηνο και γλιτωσα και απο τους νταβαδες του.
Για τον φουρνο μικροκυμματων:
Τον κατηργησα.Περιμενω 5 λεπτα παραπανω μεχρι να ζεσταθει το φαγητο μου στο φουρνο και ετσι ζεσταινεται καλυτερα αφου δεν παγωνει μετα απο 2 λεπτα οπως στο microwave που βομβαρδιζεται με μικροκυμματα.
Ελπιζω να βοηθησα