View Single Post
Παλιό 07-03-2011, 17:47
jonyp Ο/Η jonyp βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: Preveza
Μoto: R1100GS
Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τσάμηδες της Αλβανίας κατέφυγαν σε μεγάλο Αγγλικό νομικό γραφείο

Γύρω στο 2005 ήρθε να επισκεφτεί την Ελλάδα ένας από αυτούς που "εκδιώχθηκαν". Τον πέτυχε σε ένα σπίτι κοινού γνωστού (βορείου Ηπειρώτη) ο πατέρας μου. Στη κουβέντα που ακολούθησε ο γενοκτονημένος είπε ότι την άλλη μέρα θα πήγαινε στο Φανάρι να δει το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο πατέρας του. Ο πατέρας μου τον κοιτάει και μειδιώντας του λέει: "δε θα στο συνιστούσα ακόμα, άσε να περάσουν άλλα 10-20 χρόνια και πας". Και στην απορία του γιατί; του λέει: "Ζούνε ακόμα πολλοί από εκείνους που όταν ήρθαν οι Γερμανοί ζήσανε τους τσάμηδες ως δοσίλογους, ως ρουφιάνους και ως άρπαγες τις περιουσίας τους και διοργανωτές διωγμών. Το λιγότερο που θα πάθεις είναι μερικές σφαλιάρες το χειρότερο......."

Αν οι τσάμηδες είχαν ένα κάποιο μικρό δίκιο ότι η Ελληνική κυβέρνηση τους πήρε κομμάτι των κτημάτων τους για να την δώσει στους μικρασιάτες πρόσφυγες το έχασαν με τα αναγνωρισμένα και δικασμένα εγκλήματα πολέμου που έκαναν μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία. Όταν γινόταν το δικαστήριο στα Γιάννενα δεν εμφανίστηκαν γιατί ως εγκληματίες πολέμου τρέμανε το απόσπασμα τώρα πιστεύουν ότι ξεχάσαμε και ζητάνε πίσω περιουσίες ή δε ξέρω εγώ τι άλλο. Έχουνε πάρει και θάρρος μετά τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία και νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Παπά από τα @@. Αφού δεν έχουμε πολιτική αρχή το πίνουμε με το ζουμί μας!
Reply With Quote