View Single Post
Παλιό 25-05-2009, 13:10
emix Ο/Η emix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ΚΤΜ 950 Super Enduro
Προεπιλογή Απάντηση: ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Κωστα θα σου γραψω τι κουβαλαω μαζι μου, οταν πηγαινω χωματινη εκδρομη. Βεβαια για την καθε μηχανη υπαρχουν λιγο διαφορετικα εργαλεια, αλλα απ οτι ειδα εχεις και συ R1200GS.

Εγω εχω το Garmin Quest GPS με τους χαρτες της αναβασης. Αρκετα καλοι.Σχεδιαζω την διαδρομη στο TopoNavigator και την περναω στο GPS.
Ομως μπορεις ν αγορασεις τους χαρτες της αναβασης, οπου εχουν λεπτομερειες αρκετες, αναλογα και με την κλιμακα.

Απο εργαλεια τωρα:
  • Οπως ειπε και ο φιλος, να εχεις ολη την σειρα των torx, γιατι οι μηχανες μας μονο τετοιες βιδες εχουν. Να σου πω εδω οτι οι δαγκανες των φρενων και η ασφαλεια που συγκρατει τον αξονα της μπροστινης ροδας ξεβιδωνουν με 45αρι torx. Τα μπουλονια της πισω ροδας ξεβιδωνουν με 50αρι torx. Φυσικα πρεπει να εχεις και το εργαλειο που μπαινουν τα torx αυτα.
  • Επισης να εχεις και ενα 22ari allen για να βγαλεις τον αξονα του μπροστινου τροχου, σε περιπτωση που πρεπει να κατεβασεις την ροδα κατω στην πολη χωρις την μηχανη.
  • Κοφτακι
  • Δεματικα, μεγαλα σε μηκος και σχετικα χοντρα.Ειναι τα πιο χρησιμα απ ολα γιατι μ αυτα μπορεις να συγκρατησεις διαφορα πραγματα και να κατεβεις απο το βουνο. Να σου πω εδω οτι το enduro 2 το εβγαλα στερεωνοντας την μπροστινη δαγκανα με δεματικα γιατι μια απο τις δυο βιδες μου ειχε σπασει! Επισης πανω στο βουνο εσπασε η μανετα του φρενου σ ενα transalp και ο Σπανος τηνς στερεωσε με δεματικα. Παντα λοιπον τετοια μαζι σου.
  • μονωτικη ταινια
  • Σετ επισκευης ελαστικων και αμπουλες για τον αερα.
  • Χειροκινητη τρομπα! Φαντασου να σε πιασει πολλες φορες λαστιχο ή να τελειωσουν οι αμπουλες και να σε ξαναπιασει. Τι θα κανεις τοτε; Θα φυσας με το στομα;
  • Φακο κεφαλης, γιατι σε περιπτωση που σε πιασει νυχτα πανω στο βουνο δεν θα βλεπεις ουτε την μυτη σου.
  • Μπαταριες για τον φακο κεφαλης, σε περιπτωση που τελειωσουν αυτες.
  • Καρτοκινητη συνδεση διαφορετικης εταιρειας. Εγω π.χ εχω Wind αλλα κουβαλαω και καρτοκινητη συνδεση Cosmote και Vodafone. Αν δεν πιανει η Wind εκει που ειμαι μπορει να πιανει καποια απο τις αλλες.
  • Αν δεν εχεις καγκελα προστασιας κυλινδρων υπαρχουν και οι προστατευτικες λαστιχενιες καποτες. Σε περιπτωση πτωσης και διαρροης λαδιων, καπακωνουν τους κυλινδρους μ αυτες και μπορεις να κατεβεις ανετα κατω, για να πας συνεργειο. 50ευρω περιπου η μια κοστιζει.
  • Αν δεν θες να παρεις τις καποτες, υπαρχουν και οι κολλες δυο συστατικων. Κλεινεις την ρωγμη, κατεβαινεις κατω και αλλαζεις καπακια.
Αυτα. Μπορει να ξεχασα κατι, αλλα δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη. Θα πρεπει να κοιταξω τα πραγματα μου.

Ελπιζω να παμε και μαζι καποια στιγμη καμια βολτουλα.
Reply With Quote