View Single Post
  #9  
Παλιό 19-03-2011, 15:08
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Μηνύματα: 1,289
Προεπιλογή Απάντηση: ΡΟΠΟΚΛΕΙΔΟ

[QUOTE
Το σκεπτικο μου ειναι το εξης....Ειμαι πολυ φτωχος για να αγοραζω φτηνα πραγμτατα!!![/QUOTE]

Φίλε μου παρεξήγησες. Εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο αν είσαι ή όχι εκατομμυριούχος, ή αν θες ν' αγοράζεις πανάκριβα πράγματα ή όχι. Μας ζήτησες την γνώμη μας, μας είπες και τις δουλειές που θέλεις (γνωρίζεις - μπορείς) να κάνεις πάνω στο μηχανάκι σου κι έτσι σου είπα την γνώμη μου. Απλά πράγματα δλδ.Δεν χρειάζεσαι ροπόκλειδο ακρίβειας 1% για εργασίες στον τροχό, επίσης δεν θα γίνεις καλύτερος χρησιμοποιώντας ακριβά εργαλεία.

Και θα σου δώσω 2 παραδείγματα για να μην νομίζεις ότι ειρωνεύομαι

α) Κολλητός φίλος που του αρέσει ν' ασχολείται με μερεμετάκια πάνω στο μηχανάκι του, μου είπε ότι είχε ένα ποσό να διαθέσει για ν' αγοράσει εργαλεία. Τα εργαλεία που ήδη έχει κατά την γνώμη μου του είναι αρκετά και από άποψη πληρότητας και από άποψη ποιότητας. Τον συμβούλεψα λοιπόν να πάρει ένα ανυψωτικό που του λείπει και κάθε που θέλει να κάνει κάτι στο μηχανάκι του αναγκάζεται να γονατίζει. Με άκουσε διέθεσε περίπου 850 € και πήρε ένα τίμιο οικονομικό, με το σκεπτικό ότι δεν είναι επαγγελματίας και θα βάλει την μηχανή του και το παπάκι του επάνω, μιά φορά στο τόσο.

Έπραξε άριστα για μένα.

β) Άλλος φίλος που στράβωσε με τις τιμές της αγοράς στα σωληνάκια υψηλής, ο οποίος έχει 4 δίκυκλα, αγόρασε πρέσα χειρός για τα εν λόγω σωληνάκια. Με πήρε τηλ και μου είπε ότι θα κάνει απόσβεση του ποσού άμεσα, διότι θα βάλει σε όλα τα δίκυκλα σωληνάκια υψηλής, οπότε νάτο και το κέρδος από την πρώτη κι όλας εφαρμογή.

Αμ δε. Υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο. Ένα ολόκληρο απόγευμα πρεσάριζε άκρα και κανένα δεν ήταν της προκοπής. Τα μισά ήταν πολύ σφιχτά πρεσαρισμένα με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν βουλωμένα και τα υπόλοιπα μισά έχαναν υγρά.

Τελικά και πρέσα αγόρασε και δουλειά του δεν έκανε και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις τιμές της αγοράς.

Αυτά ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε κούρασα.

Καλές αγορές ότι κι αν προτιμήσεις.
Reply With Quote