Απάντηση: Η τρομπα βενζινης πηγε διακοπές!
Καλησπέρα. Δις θύμα του ιδίου σχεδιαστικού προβήματος που ακούει διεθνώς στο όνομα fuel pump και που ως χρόνιο μεθερμηνεύτηκε απλώς ως "ιδιαιτερότητα" απο την εταιρεία και τους πελάτες της για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Η μεν σίγουρα βολεύεται εξοικονομώντας χρήματα απο την επανασχεδίαση του προϊόντος της, οι δε πιθανώς αυθυποβαλλόμενοι στην ιδέα της άρτιας αγοράς και επένδυσης αρνούνται να δεχθούν το προφανές που πλήττει την αξιοπιστία της μηχανής θαρρείς κι είναι εξάρτημα του εγωισμού τους. Αναφέρομαι τουλάχιστον στη περίπτωση μου. Την δεύτερη φορά που έμεινα ήταν στη Fes. Έφερα ήδη στις αποσκευές μου ανταλλακτικό όπου και τοποθέτησα με τη βοήθεια ενός Γάλλου gser, που είχε εμπεδώσει μάλλον την διευθέτηση της βλάβης πολύ καλά. Είχα μαζί μου προληπτικά ανταλλακτικό, καθώς την πρώτη φορά που μου συνέβη, κοντά στο Flensburg, μου το προμήθευσε το mobile της εταιρείας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Κατείχαν τόσο καλά το ζήτημα (!), ώστε απο τις πρώτες κουβέντες μου ήδη γνώριζαν τη φύση της βλάβης που ο ίδιος αγκομαχώντας περιέγραφα, άσχετος με το θέμα. Για να μην φλυαρώ, θα σε παραπέμψω σε γνωστό thread ομόλογου αγγλικού forum, που κανουν γκάλοπ για το ποιος δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρελέ της αντλίας. Θα ενημερωθείς ικανοποιητικά και θα εκπλαγείς δυσάρεστα με την ομοφωνία των συμπερασμάτων. Τουλάχιστον, θα όφειλε η εταιρεία να περιορίσει το κέρδος της απο την πώληση του εν λόγω ανταλλακτικού. Το να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου γιατί σε πλήττει οικονομικά, είναι κάτι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε χωρίς να το δικαιολογούμε. Το να αισχροκερδείς όμως μοσχοπουλώντας ένα προϊόν που όφειλες να βελτιώσεις προς χάριν και προστασία του μόνιμου πελάτη σου- ταξιδευτή, ομολογουμένως είναι δείγμα διαστροφικής επιχειρηματικότητας, που παραδόξως στην Bmw δεν κοστίζει. Η πλειονότητα πια των ταξιδευτών με gs 1200 ανά τον κόσμο, κουβαλάει στις τσέπες ταχυσύνδεσμους, antena ring και fuel pump. Στο τέλος θα πωλούνται και εταιρικά σε μία τριάδα πακέτο-αξεσουάρ, όπως το κιτ επισκευής των ελαστικών και μάλιστα ουδείς θα εκπλήσσεται απο την "ιδιαιτερότητα" του εμπορεύματος. Και δεν θα εκπλήσσεται για να μην συγκρουστεί με το αίσθημα της δικής του καταναλωτικής λογικής και υπευθυνότητας. Συγνώμη αν κούρασα με το λογύδριο, απλά η εμπειρία σου μου ξύπνησε κακόγουστες αναμνήσεις. Εύχομαι να είναι το τελευταίο ανταλλακτικό που θα χρησιμοποιήσεις εξ αυτού. Καλές βόλτες και πάντα όρθιος.
|