View Single Post
Παλιό 29-03-2011, 12:35
evan400f Ο/Η evan400f βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Γεροβουνό, Καματερου
Μoto: HONDA DEAUVILLE 650 HONDA CB 400 FOUR 1976
Προεπιλογή Απάντηση: GS 1200 04' Μου καίει τh λάμπα

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από basilis76 Εμφάνιση μηνυμάτων
χωρις να ειναι ειδικος απο την εμπειρια μου ξερω οτι επειδη η λαμπες αλογονου βγαζουν πολυ θερμοτητα εαν βαλεις περισσότερα wat θα εχει προβλημα στο φαναρι.εγω δεν θα το εκανα.εαν θελεις δοκιμασε τις λαμπες τις PIAA.θεωρουνται οι καλυτερες και σε φωτεινοτητα και σε διαρκεια.Κύρια αιτία φθοράς και "θανάτου" του λαμπτήρα πυράκτωσης είναι η εξάχνωση του βολφραμίου του νήματος που προοδευτικά το πάχος του μειώνεται μέχρις ότου να αποκοπεί στο σημείο όπου είναι ασθενέστερος. Το βολφράμιο εξαχνούμενο μεταφέρεται και επικάθεται στα ψυχρότερα σημεία της φύσιγγας. Αυτή είναι και η αιτία του μαυρίσματος του λαμπτήρα. Η εξάχνωση αυτή είναι ταυτόχρονα και η αιτία να εμποδίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας με απώτερο και κύριο τελικά σκοπό την επιτυχία λευκότερου φωτός αφενός και αφετέρου υψηλότερο βαθμό απόδοσης. Άλλες σημαντικές αιτίες μείωσης ζωής τους είναι Αυξήσεις της τάσης, σε αύξηση περίπου του 5%, παρατηρείται ελάττωση ζωής 30%.ο κατασκευαστής των λαμπτήρων αλογόνου δίνει διάρκεια ζωής περίπου 400 ώρες , τα φώτα xenon έχουν διάρκεια ζωής περισσότερη από 3.000 ώρες.
Βασίλη δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα, σωστός!!
Και κάτι ακόμα, έλεγξε την πρίζα της λάμπας ότι είναι καθαρή & πιάνει τους ακροδέκτες της λάμπας σφικτά και δεν παίζουν.
Reply With Quote