29-03-2011, 16:31
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Υγρόψυκτο BMW GS 1200 - Τελευταία νέα
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από windman1200
Προς το χειρότερο..! Τα λάδια που θα επιλέγουμε για τον κινητήρα θα πρέπει να είναι άμεσα συμβατά με τους δίσκους του συμπλέκτη!!
|
Οχι πια!! Αυτο ηταν ...... two decades back!!!!!!!
Σημερα το 90% των λαδιων, ειτε ειναι για υαστοκινητο ειτε για μοτοσυκλετα, πληρουν την προδιαγραφη JASO MA. Αυτη την προδιαγραφη την εφηυραν και επεβαλαν σε ολες τις εταιρειες παραγωγης πετρελαιοειδων οι Ιπαωνες διοτι μεχρι την δεκαετια του 1980 υπηρχαν προβληματα πατιναρισματος στους υγρους συμπλεκτες των μοτοσυκλετων απο τα λαδια της τοτε τεχνολογιας!! Σημερα ΟΧΙ. Εγω χρησιμοποιως λαδι αυτοκινητου στο Βαραντερο μου!!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από windman1200
Εμένα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Άσε που η πρόσβαση στον συμπλέκτη θα σημαίνει λύσιμο κινητήρα...
Varadero θα γίνουμε.. 
|
Ουτε αυτο αληθευει οπουδηποτε και να ειναι ο υγρος συμπλεκτης!!! Σε ολα τα μηχανακια με υγρο συμπλεκτη, ακομα και στο GS 800, αρκει να βγάλεις τα λδια και το αριστερο ¨η το δεξι καπακι κι εχεις τον συμπλεκτη μπροστα σου ετοιμο για λυσιμο!!! Λιγοτερα εξοδα λιγοτερος χρονος!!!
Τελος, για να απαντησω και στον φιλτατο Ιωαννη Παναγιωτιδη, ο υγρος συμπλεκτης βγαζει τουλαχιστον 3πλασια κμ απο εναν ξερο. Οι λογοι προφανεις......υγρος σε λαδι.....ξερος καταξερος!!!
Το πρωτο μου αφρικα εβγαλε 130,000κμ και δισκους δεν αλλαξε παρα μονον στις 160,000 απο τον άλλον ιδιοκτητη.
Το πρωτο μου Βαραντερο με 160,000 δισκους δεν άλλαξε μεχρι τοτε τουλαχιστον!!!
Ολα τα κμ γινοντουσαν, σε πολη (80%), ταξιδια ΚΑΙ αρκετο εως ΠΟΛΥ (Αφρικα) χωμα!!!
|