Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Magelanos
Eυχαριστω για το ενδιαφερον να εισαι παντα καλα, και να ταξιδευεις...  
Εχω κανει εξι ταξιδια του ενος μηνος μεσα σε εφτα χρονια(μου ξεφυγε ενα  ) Τα πεντε δικαβαλος και ενα μονος. Και ουτε καν με δευτερη μηχανη.... Θα ειμουν εντελως βλακας αν ελεγα οτι ξεκινω ενα τετοιο ταξιδι οπου δεν θα ειχα υπολογισει και μια καβατζα εξτρα. Φυσικα πρεπει να υπολογιζουμε και τα απροοπτα που μπορει να συμβουν. Και σε ποιον δεν εχει συβμει κατι; Εχω περασει απο χωρες που η αλλαγη νομισματος ηταν πραγματικα πονοκεφαλος. ΠΧ.Πολωνια, Τσεχια, ολη η Σκανδιναβια εκτος (Φιλανδια ευρω). Η Ισλανδια, Νησια Φεροε Αγγλια, Σκοτια, Ιρλανδια, οποτε να εισαι συγουρος κατι θα γινει και με τους υπολογισμους σε Ουκρανια-Ρωσια.. Πιστωτικη παντα παιζει και σου λεινει τα χερια.. Οσο για σκηνη μαλλον για πρωτη φορα θα εχω μαζι μου, αλλα αχρειαστη να ειναι..θα παιξει επαρχια Ρωσιας, δεν ειμαι και σιγουρος για το αν θα βρω ξενοδοχειο. Και αυτο μιλαω για μια με δυο το πολυ νυχτες...Το αλλο που εχω μαθει με τα ταξιδια ειναι οτι παντα πρεπει να εχεις θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..  Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...   
|
Συμφωνω σε οσα λες. Και θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο.
Μερικα κλικ παραπανω στην κλιμακα της ασφαλειας ,στο ανατολικο μπλοκ(Ουκρανια-Ρωσσια),πιστευω πως πρεπει να εχεις.
Δε λεω οτι ντε και καλα θα συμβει κατι. Αλλά, αλλο ειναι να σε σταματαει η αστυνομια στην Αγγλια και αλλο στην Ουκρανια.
Αλλο ειναι να βρισκεις σταθμο ξεκουρασης(βενζιναδικο,κ.τ.λ.)στη δυτικη Ευρωπη και αλλο να σταματας σε βενζιναδικο που η λασπη ειναι μεχρι το γονατο και ο βενζινας ειναι με τη βοτκα στο χερι.
Αλλο ειναι να οδηγεις σε αουτομπαν και αλλο σε δρομο με αυτοκινητο,φορτηγο,καρο,πεζους ,χηνες...και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα

Τελικα ομως πιστευω, αυτα μενουν περισσοτερο