Μιας και ανεφερες για κρανη λοιπον και επειδη ψαχνομαι και για κρανος, σκεφτηκα αυτο 
Premier helmets - collection 2011 - Touring Monza το οποιο ειναι πολυ πιο οικονομικο αλλα ειναι κομπλε...απο υλικο, βαρος, κλπ.. απλα δεν τα εχω ακουσει ποτε... ενοειτε οτι το shoei ειναι πολυ καλο, απλα και αυτο το premier εχει πολυ καλες προδιαγραφες και ειναι σε σχεδον μιση τιμη (200 το μονοχρωμο - 240 με σχεδιο, με την εκπτωση αυτες οι τιμες), οποιος τυχαια γνωριζει ας ενημερωσει...
Οσο αναφορα την ζαλατινα, μαλλον καταλαβα οτι πρεπει να την αλλαξω, παρολο που εχω την μεγαλη την εργοστασιακη, απλα μαλλον θα κοιταξω να παρω ενα καλο κρανος πρωτα για να δω την διαφορα..για να καταλαβετε αυτη την στιγμη οδηγαω με ανοιγομενο κρανος το οποιο ομως εχει χαλασει και δεν το κλεινω τερμα, γιατι δεν ξαναανοιγει! οτι να'ναι με λιγα λογια..
Βλεπω παντως να λετε/λες για το αερα που φευγει πανω απο τους ωμους κλπ, και εχω μια αφελη ερωτηση... η καλυτερη προστασια απο μια ζελατινα, (απο την οποια δεν κοιτας απο μεσα της) ειναι να σε καλυπτει μεχρι τους ωμους/πηγουνι ας πουμε? η και το κεφαλι? και να μην εχεις στροβιλισμους? ή να σε καλυπτει φουλ και ο αερας να φευγει πανω απο το κρανος?
Παντως το θεμα ζελατινα ειναι και λιγο δυσκολο, γιατι οπτικα δεν μπορεις να πεις 'αυτη μου κανει', δεν μπορεις να την δοκιμασεις, οποτε πρεπει καποιος με ιδια μηχανη, που εχει βαλει καποια συγκεκριμενη, να σου πει εντυπωσεις κλπ, οποτε οι συμβουλες σας ειναι πολυτιμες!