View Single Post
Παλιό 08-04-2011, 23:58
Markas Ο/Η Markas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: BMW F800GS, Yamaha WR250R
Προεπιλογή Απάντηση: [ΚΡΗΤΗ] Λιόπετρο, Σητείας: χωματόβολτα ...

Όσο και να ρωτούσα στο σύλλογο ή σε παιδιά του forum απάντηση ικανοποιητική δεν πήρα. Έψαξα στο internet για τη διαδρομή αλλά πουθενά δεν είχε λεπτομέρειες. Λέτε να ανακάλυπτα ένα άγνωστο μονοπάτι, ένα νέο απολαυστικό δρόμο; Ένιωθα ένας μικρός Κολόμβος που αντί για καράβι είχα την πιστή μου μηχανή. Μελέτη στο google earth, μελέτη στους χάρτες. Το google ήταν γεμάτο σύννεφα σε αυτήν την περιοχή, οι χάρτες είχε ο κάθε ένας τμήμα των πληροφοριών, μεσολάβησαν και άλλες εκδρομές, καθυστέρησε το πράγμα. Εν τέλει, ω τι θαύμα, καθάρισε ο ουρανός, τράβηξε καλή φωτογραφία ο δορυφόρος, ξεκαθάρισε το τοπίο. Άλλο βέβαια στη θεωρία και άλλο στην πράξη, οπότε ύστερα από μπόλικη μελέτη σε συνεργασία πάντα με τον καλό το φίλο Γιάννη αποφασίζουμε να πάμε για επιτόπια έρευνα ένα Σάββατο πρωί. Οι πρωταγωνιστές αυτή τη φορά:

Κική, η Extreme φωτογράφος μας

Γιάννης ο εξερευνητής, γνωστός και ως yns!

Νίκος ο όρθιος, γνωστός και ως Markas (Διευκρίνιση για τους αδαείς στα ταξιδιωτικά μου: Το όρθιος έχει διπλή έννοια. Όρθιος πάντα οδηγάω στους χωματόδρομους και δεν πέφτω ποτέ)

Guest Star: Μανώλης ο Σιδερόκολος, γνωστός και ως Painterakis

Σάββατο πρωί ,λοιπόν, και αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8. Η απόσταση που προβλέπεται να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στον τόπο της εξερεύνησης είναι αρκετά χιλιόμετρα (100 περίπου) και οι μέρες μικρές. Το ραντεβού ήταν μόνο για εμένα και το Γιάννη καθώς το Μανώλη θα τον βρίσκαμε στον Άγιο Νικόλαο όπου μένει. Η διαδρομή μέχρι τον Άγιο γνωστή και όμορφη, αλλά αγγαρεία σχεδόν τόσες φορές που την έχουμε κάνει. Μόλις φτάνουμε στα φανάρια μας βρίσκει και ο Μανώλης και σταματάμε για ένα μικρό διάλειμμα και γνωριμία (Γιάννη – Μανώλη). Γίνεται briefing της διαδρομής: Εξερεύνηση παραλιακών διαδρομών από Μόχλο μέχρι αεροδρόμιο Σητείας.

Φεύγουμε λοιπόν σύντομα με κατεύθυνση ανατολικά. Ο ουρανός συννεφιασμένος, με θερμοκρασία 11-14 βαθμούς. Στα κοντινά βουνά έχει ακόμα χιόνι από την πρόσφατη κακοκαιρία (όχι, δεν πήγαμε βόλτα στα χιόνια, ναι, το έχω μετανιώσει αλλά αυτήν την εκδρομή την ήθελα πολύ καιρό ενώ στα χιόνια έχω ξαναπάει φέτος) (Τέσσερις εποχές σε μία μέρα, σου θυμίζει τίποτα; )

Μετά την Παχιά Άμμο ο δρόμος είναι ένας καλός επαρχιακός γεμάτος στροφές. Στην ταμπέλα για Μόχλο στρίβουμε αριστερά σε ένα πιο στενό και ακόμα πιο στριφτερό επαρχιακό. Εδώ είναι που επιτέλους αρχίζει η εκδρομή μας!

Reply With Quote