View Single Post
  #92  
Παλιό 11-04-2011, 23:16
giotis Ο/Η giotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200R
Μηνύματα: 202
Προεπιλογή Απάντηση: Στη φυλακή γιατί σκότωσε τον κλέφτη !!!

Κάτι δεν πάει καλά με την πληροφόρηση. Αν το δικαστήριο αναγνώριζε την άμυνα θα έμενε η πράξη του ατιμώρητη.

Αν κάποιος σκοτώσει κάποιον διαπράττει ανθρωποκτονία. Σίγουρα δεν ξέρουμε ότι το δικαστήριο.


Πάντως δεν επιτρέπεται να αφαιρέσεις ζωή εκτός αν πρόκειται να σώσεις την δική σου ή κάποιου τρίτου που κινδυνεύει άμεσα και δεν μπορείς να το πράξεις με άλλο τρόπο παρά με την αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου (άμυνα).


Δηλαδή αν ο κλέφτης δεν απειλούσε τη ζωή του ιδιοκτήτη δεν επιτρεπόταν σε αυτόν να τον τραυματίσει θανάσιμα.


Από κεί και πέρα υπάρχουν πολλά νομικά παράθυρα ώστε η πράξη για να μείνει η πράξη ατιμώρητη ή να υπάρξουν πολλά ελαφρυντικά στη ποινή.


Πάντως ένας κατηγορούμενος που θα έλεγε καλά του έκανα και θα το ξανακάνω, σίγουρα θα έχει διαμονή σε κελί με ποινή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Reply With Quote