View Single Post
Παλιό 16-04-2011, 21:19
KRASOPATERAS Ο/Η KRASOPATERAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Σχηματάρι
Μoto: GS 1200 08
Προεπιλογή Απάντηση: στο club των πονεμενων

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis Εμφάνιση μηνυμάτων
λαδια εβαζα αυτα τις αντιπροσωπειας.νομιζω οτι βαζουν castrol.εχετε να προτεινετε κατι αλλο καλυτερο?

γιαννη μου,η οδηγηση ναι μεν μετρημενη.
ομως ξερω πραγματικα ατομα που το μηχανακι το πανε τερμα και δεν τους εχει παρουσιασει το παραμικρο,καποια στιγμη ισως.
δεν ειναι λοιπον γελοιο μια μηχανη που δεν εχει φτασει καν τα 10000χλμ να την βλεπεις με τα αντερα εξω?που το μοτερ παντα υποθετικα ακομα δεν εχει ανοιξει?που δεν εχει φτασει ακομα στο μεγιστο του οριο?
νομιζω οτι ειναι.
και το χειροτερο για μενα ειναι πως η κατασταση ειναι ψυχοφθορα.
καθε βραδυ μετα την βραδινη μου βολτα οτι ωρα και να γυρισω περναω απο το service και την βλεπω για λιγο.
και το χειροτερο???δε θελω να την δωσω...γιατι την αγαπαω αυτη την μηχανη.
ο μηχανικος απο πλευρας του εκανε το καθηκον του πολυ σωστα,ομως το θεμα ειναι στο χερι της <<μαμας>>.
Το θέμα με τα λάδια είναι από τα ποιο δουλεμένα θέματα παγκοσμίως….

Πάντως τα λάδια που λέει η μαμά που αναφέρεις δεν τα έχω καθόλου σε υπόληψη (προσωπική εκτίμηση), τα έβαλα μια φορά στην αντιπροσωπεία και δεν ξαναέβαλα, και μου τα έκαψε, και οι βαλβίδες χτύπαγαν στην εκκίνηση πολύ περισσότερο από ότι τα 20-50 αυτοκινήτου. (κάποτε η μαμά πρότεινε αυτοκινήτου λάδια και όχι ίδια με των μηχανών, Είναι θέμα συμφωνιών και παίζουν από κράτος σε κράτος.)
Μάλιστα συζητώντας μια μέρα με ένα χημικό που είχε έρθει στο δικό μου χημείο (εγώ είμαι οινολόγος) και ασχολείτο με αναλύσεις σε καύσιμα και λάδια μου είπε το εξής….(μηχανόβιος και αυτος)
Τα λάδια που είναι για μηχανές έχουν μια προδιαγραφή που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, είναι η JASO-MA και δηλώνει ότι έχουν σωστή λειτουργία οι δίσκοι που είναι πλωτοί στο λάδι.
Σωστή λειτουργία έχουν όμως επειδή το λάδι έχει λιγότερα αντιτριβικά και δεν πατινάρουν η δεν πιάνουν γυαλάδα με τον καιρό, για αυτό και δεν προτείνουν 100% συνθετικά σε σχέση με τα αυτοκίνητα. (εξού και οι λιγότερες και ποιο απλές προδιαγραφές που αναγράφουν στο κουτί τους τα λάδια με JASO-MA )

Όμως τα λάδια των αυτοκινήτων που έχουν αντιτριβικά πρόσθετα περισσότερα από αυτά των μηχανών έχουν καλύτερη λίπανση και μεγαλύτερη προστασία από τις τριβες, για αυτό και εγώ βάζω μόνο αυτοκινήτου.

Ξέρετε τι φθορές θα είχε ένας κινητήρας αυτοκινήτου η άλλου οχήματος με λάδια μηχανής? Στην πάροδο του χρόνου και στα χιλιόμετρα η φθορά και η γήρανση του κινητήρα θα ήταν μεγάλη….

Sorry για το σπαμ παιδιά…
Reply With Quote