View Single Post
Παλιό 26-04-2011, 22:59
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, 28/4 έως 1/5/11

Καλά να περάσετε! Περιμένουμε φωτογραφίες Δημήτρη!

Ο τόπος "βρίθει" πολιτιστικών στοιχείων και αμύθητου πλούτου. Δύσκολα θα σας τα δείξουν οι μοναχοί.

Υποθέτω ότι θα σας φιλοξενήσουν σε κάποιο αρχονταρίκιο όπως λένε τους ξενώνες. Ξεχάστε τον ύπνο. Έχει λειτουργίες στις 0230, στις 0400 στις 0600 και πάει λέγοντας! Αν τυχόν καθίσετε για φαγητό μαζί τους (σας έχω μοναδική και αποκλειστική φωτογραφία πιο κάτω), φάτε ότι προλάβετε! 6-7 λεπτά διαρκεί το μεσημεριανό και άμα σηκωθεί ο ηγούμενος, τέλος μετά! (Πάρτε ξηρά τροφή μαζί σας όσοι νομίζετε ότι θα σας πιάσει πείνα!)

Σίγουρα θα σας δοθεί ευκαιρία να συνομιλήσετε μαζί τους. Έχω συζητήσει με αρκετούς. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ζούνε μια αρκετά εύκολη ζωή με τεχνητές και ελεγχόμενες δυσκολίες χωρίς καμία κοινωνική προσφορά. Διορθώστε με αν κάτι δεν ξέρω. Έχουν καταφύγει εκεί άνθρωποι που δεν είχαν τη δύναμη ή το κουράγιο να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της πραγματικής ζωής. Αν τους ρωτήσετε γιατί κλείστηκαν μέσα εν έτει 2011, θα σας πουν οι περισσότεροι ότι άκουσαν το κάλεσμα του Θεού. Ο γέροντας της μονής Βατοπεδίου που σας δείχνω όμως στην τελευταία φωτογραφία έχασε όλη την οικογένειά του σε αυτοκινητιστικό...

Reply With Quote