View Single Post
  #10  
Παλιό 27-04-2011, 04:22
tthodor Ο/Η tthodor βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Krioneri
Μoto: F800GS
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή Απάντηση: Transalp 650 vs bmw f650gs(twin)

My two cents....
Είχα και εγώ ΤΑ 650, και συγκρινοντας το με το 800GS που έχω τώρα.... θα λεγα ότι το ελλατωμα του δεν είναι μόνο η κατανάλωση.
Αν αυτό βέβαια είναι το μοναδικό που σε πειράζει έσενα με κριτήριο μόνο τη λογική θα σου έλεγα κράτα το ΤΑ, αλλά αν είναι απλά το πρόσχημα για να αλλάξεις μηχανή.... έχουμε και λεμε.

Κατανάλωση: Είναι σίγουρα πολύ πιο οικονομικό το BMW, έχω βαρύ χεράκι.... με το ΤΑ είχα γύρω στα 7,3 lt/100km (http://www.spritmonitor.de/en/detail/170723.html) με το 800 έχω γύρω στα 5,5 lt/100km (Details: BMW - F 800 - f800gs - Spritmonitor.de). Αυτό χοντρικά σου κάνει (με 15000κμ το χρόνο, και τιμή βενζίνης 1,7€) περίπου 500€ διαφορά το χρόνο.

Service: έχω κάνει δυο μεχρι τώρα, δεν έχω δει τραγικές διαφορές στις τιμές. Νομίζω πάνω κάτω τα ίδια είναι. Πάντως με το Honda είχα δυσκολευτει απίστευτα να βρω συνεργείο που εμπιστεύομαι (me to BMW πάλι καθόλου), έζησα ιστορίες απειρου κάλους ("μπάρμπας" που μου λύνει τη μηχανή για να κάνει service να με ρωτάει αν έχει Injection ή καρμπιρατερ το ΤΑ 650 ! ! ! !)

ΦΡΕΝΑ - ABS: Τα φρένα του ΤΑ ήταν επιεικώς επαρκή. στο 800GS τα θεωρώ τέλεια, παρόλο που θα ακούσεις πολλούς να λένε ότι δεν είναι καλά. Νομίζω ότι όσοι τα λένε το συγκρίνουν με streetadiko μηχανάκι. Επειδή είναι On-off δεν έχει πολύ άμεσο "δάγκωμα", αλλά είναι πολύ προοδευτικά. όσο σφίγγεις, τόσο φρενάρει. υπεράνω κριτικής για μένα. Το ABS (μπροστά) έχει μπει μια φορά σε λειτουργία... και πραγματικά έσωσε την κατάσταση. Πλέον όσες φορές έχει τύχει να οδηγώ μηχανάκι χωρίς ABS δεν αισθάνομαι 100% ανετος να φρενάρω με όλα αμα χειαστεί.

Αναρτήσεις: Καλά...δε χρειάζεται να σου πω και πολλά εδώ. ακόμη και σα συνεπιβάτης να κάτσεις καταλαβαίνεις διαφορά,.... χαοτική. Το ΤΑ τόσο λόγω αναρτήσεων όσο και λόγω πλαισιου σου έδινε μια πολύ λαστιχένια αίσθηση. Το 800 πρέπει πραγματικά να το στίψεις για να το αισθανθείς αυτό ελάχιστα. Είναι η χρυσή τομή μεταξύ του "το στίβω σε κλειστό στροφιλικι και μου φωνάζει "ΔΩΣΕ ΓΚΑΖΙ ΡΕΕΕΕΕ", και του "το χώνω σε ότι μονοπάτι με κροκάλα βρω και δε κοπανάει σαν αγριος ταύρος που θέλει να με πετάξει κάτω"

Γκάζι: Γκάζι είναι αυτό που δεν έχει το ΤΑ . Εκεί που το ΤΑ προσπαθεί να ακουμπήσει τα 175 κοντερατα, στο 800 ανοίγεις το γκάζι για να σε πάει μέχρι τα 210 σχεδόν αμέσως.... αν είσαι υπομονετικός και σε τρώει το χέρι σου θα δεις και 220 κοντερατα. Το καλοκαίρι έγραψα περίπου 3500 χιλιαδες χιλιόμετρα με τριβαλιτσο, tankbag και δικάβαλος με ταχύτητες 130-170 km/h χωρίς ποτέ να ζοριστεί ούτε η μοτο, ούτε εγώ, ούτε το έτερο ήμιση.

Ανεση: Εδώ μπορεί να κερδίζει λίγο το ΤΑ. Μόλις πηρα το 800 έφυγα αμέσως για Β. Ευβοια (για στρώσιμο)..... Απογοητεύτηκα!!!! Πόνεσα παντού .... χέρια, πόδια... και το κυριότερο .... τα οπίσθια ###### μόρια. Η Θέση οδήγησης του 800 είναι αρκετά πιο πολέμική από την αραχτή θέση του ΤΑ. μόλις γύρισα πήγα κατευθειαν για αναζήτηση άλλης σέλας (πληρα τελικα μια Touratech) που βελτίωσε θεαματικά την κατάσταση. μετά από σχεδόν ένα χρόνο που έχω το 800 όμως έχω συνηθίσει, και την Touratech την χρησιμοποιώ πλέον πολύ σπάνια....

Αυτά...και με το καλό το 800 (650 είπες το ξέρω....αλλά αν είναι να κάνεις το βήμα.... take it all the way )

Last edited by tthodor; 27-04-2011 at 04:28. Λόγος: error corrections
Reply With Quote