View Single Post
Παλιό 27-04-2011, 19:29
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Οι 7 "ύποπτοι" της επόμενης οικονομικής κρίσης

Βλέπω μια διάθεση έντονης και αναιτιολόγητης αντιπαράθεσης και μάλιστα εν μέσω εορτών, όπου και τα πνεύματα ηρεμούν. Χθεσινή λοιπόν αναδημοσίευση από ΔΝΤ:

Αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέτοχό του, ασκεί το Διεθνές νομισματικό Ταμείο για τη συνεχιζόμενη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την έλλειψη αξιόπιστης στρατηγικής σταθεροποίησης του διογκούμενου δημόσιου χρέους τους.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ προειδοποιεί παράλληλα την Αμερική ότι το πρόβλημα του χρέους της αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

«Αν υλοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος, θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις για τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι, συνεπώς, σημαντικό να προχωρήσουν οι ΗΠΑ στη δημοσιονομική προσαρμογή ταχύτερα παρά αργότερα», είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για δημοσιονομικά θέματα Κάρλο Κοταρέλι.

Οι συνολικές δανειακές ανάγκες του αμερικανικού Δημοσίου - για να καλύψει το τρέχον έλλειμμα και να αναχρηματοδοτήσει το χρέος που λήγει - θα φθάσουν στο 29% του ΑΕΠ, εκτοξευμένες (Sky rocketed στο κείμενο) σε σχέση με της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, που ακολουθούν. Μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες έχει μόνο η Ιαπωνία, με ένα ποσοστό που εκτιμάται στο 56%.

Θα μπορούσα να σεντονιάσω κι άλλο, αλλά κουράστηκα να μεταφέρω και θα κουράσω.
Μην τρελαίνεσαι ρε TEOSS όμως, εκτός και αν το πληκτρολόγιο ‘γράφει’ άλλα, και μην πυροβολείς τον ταχυδρόμο. Πάντως και τα στοιχεία, από τα απλά Bloomberg + FT μέχρι και πιό σοβαρών newsletters, μάλλον με το δικό μου μέρος είναι και ουχί με των υπολοίπων οικονομολόγων, οι οποίοι δε, δεν πιστεύω να σχολούνται με αυτά που γράφω, ώστε να διαφωνίσουν. Τέλος, δεν είμαι οικονομολόγος. Έχω σπουδάσει Οικονομικά.

Και γιατί να σε δουλέψω? Θα βγάλω κάποιο κέρδος? Και δεν μίλησα καν για άλλες χώρες. Μόνο ΗΠΑ, που είχα και την πληροφορία. Και ούτε καν θέλω και να σε πείσω για κάτι. Αν θες να αγοράσεις ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου, αγόρασε.

Last edited by ckk; 27-04-2011 at 19:32.
Reply With Quote