View Single Post
Παλιό 28-04-2011, 11:42
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Οι 7 "ύποπτοι" της επόμενης οικονομικής κρίσης

Αντίθετα, όσο οι ΗΠΑ δανείζονται τόσο σώζονται οι τράπεζες και οι δανειστές σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που όλο και μεγαλύτεροι αριθμοί πλέον, βρίσκονται να κατοικούν όχι στα σπίτια τους, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένα σπίτια containers των 50τμ. Αυτό έχει αποτέλεσμα μόλις το 16% των Αμερικανών να συμφωνούν με την αύξηση του ορίου του κρατικού χρέους.
Το ζητούμενο, τελικά, δε φαίνεται να είναι αν το Κογκρέσο θα επιτρέψει την αύξηση του ορίου αυτού ή αν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στην πτώχευση απαγορεύοντας τους να δανειστούν περαιτέρω. Κάτι τέτοιο θα ήταν τρελό και η πιθανότητα να συμβεί είναι απειροελάχιστη. Αυτό που αναδύεται ως σημαντικό θέμα είναι η πιθανότητα οι αγορές να τρομοκρατηθούν και να τους προλάβουν πριν αυτοί λάβουν την τελική απόφαση τους, πουλώντας αμερικανικά ομόλογα και δολάρια και προκαλώντας μία χρηματοπιστωτική αναταραχή, ανυπολόγιστων διαστάσεων.
Την τελευταία φορά που η συζήτηση για το όριο του κρατικού χρέους είχε φτάσει να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια πριν ληφθεί η τελική απόφαση για αύξηση του, το δολάριο κατέγραψε πτώση της τάξης του 5% σε μία ημέρα και τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν (1995 επί Κλίντον).

Σ.Σ. τα bold δικά μου
Λόγω των ανωτέρω, τώρα, το δολάριο είναι στα 1,4832 / €, παρ΄ όλη την κακή κατάσταση του € λόγω των γουρουνακίων. Γουτς – γουτς.

Ενδυναμώνει δε την πεποίθησή μου, ότι Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε για την περίπτωση, ότι πρέπει να αυξηθεί το όριο δανεισμού, αλλιώς θα γίνουμε Ελλάδα. Χωρίς να μου αρέσει η αναφορά στην χώρα μου ως κακό παράδειγμα προς αποφυγήν, συγχρόνως καταδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος των ΗΠΑ.

Να επαναλάβω πως δεν τα γράφω προς αντιπαράθεση με σένα. Αν θες, αναφέρεις τι έχεις σπουδάσει και με τι ασχολείσαι. Δεν αντέχω όμως αυτήν την γουρουνοποίηση της χώρας από το εξωτερικό. Εμείς εδώ μεταξύ μας, μπορούμε να βγάζουμε τα μάτια μας όσο θέλουμε. Σαν να μας κατηγορούν για διχόνοια από την Λέσχη της BMW.

Αλλά να λέει ο γάιδαρος, οι ξένοι, τον πετεινό κεφάλα, δεν μου πάει. Με δυσκολεύει λίγο στην μέση. Ειδικότερα όταν ο γάιδαρος ετοιμάζει ήδη το τσουκάλι για να φάει τον πετεινό. Θα αντισταθώ μέχρις εσχάτων, από οικονομολογικής και όχι μόνον πλευράς.

Τέλος, στην γνώμη των διαπρεπών και επιτυχημένων οικονομολόγων που διαβάζεις, θα μπορούσα να σου παραθέσω την αντίθετη άλλων, που δεν διαβάζεις, διότι δεν έχεις την πρόσβαση. Λέγεται όμως ότι οι οικονομολόγοι έχουν τόσες γνώμες όσες και οι κωλ.τρυπίδες τους. Και η αλήθεια δεν απέχει και πολύ. Άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν δηλώνω οικονομολόγος.
Reply With Quote