04-05-2011, 18:55
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Service σε R1200GS Adventure στα 50.000χλμ και αλλα παρ
καλα θα κανεις να δεις το πρωτο ποστ αυτου του νηματος για να δεις απο που αρχισε αυτη η κουβεντα!!!! Αρχισε απο το διαλυμενο γραναζι του διαφορικου του συναδελφου το οποιο και ΔΕΝ ειχε παρει χαμπαρι!!!! Αν δηλαδη συνεχιζε ο ανθρωπος θα επαιρνε το διαφορικο-αξονα στο χερι!!!!
Φιλε μου καλε, αν και με ειρωνευεσαι πολλακις αλλα δεν πειραζει εγω ξερεις που τα γραφω αυτα, στα 100,000κμ αλλαξα δυο αλυσιδες ΜΟΝΟΝ, της μαμας στα 30,000 και την DID ΖVM 525 στα μετα απο 65000κμ!! Γραναζια δεν ειχα αλλαξει μεχρι τα 150000κμ που την εδωσα!!!!!!
Οι αλυσιδες δεν ειναι αυτες που ηξερες, εχουν αλλαξει ΠΟΛΥ!!!!
πρωτα ηταν O-ring, μετα εγιναν Χ-ring, μετα ΧΧ-ring και τωρα ειναι οι Ζ-ring για το Μοτο κροσσ!!!!
Σημερα με το ΜΚ3 μου φοραω την ιδια DID ΖVM-Χ 525, την οποια αλλαξα στα 22000κμ (εβαλα πετρελαιο στην παλια και χαλασαν τα o-rings) και σημερα εχω 40,000 και δεν εχει ρυθμιστει ουτε μια φορα!!!! Και γραναζια αυτα που φορουσε οταν την παρελαβα, δλδ δεν αλλαχτηκαν!!
Και το ξαναλεω, τα μαμα γραναζια δεν χρειαζονται αλλαγη με καθε αλλαγη αλυσιδας!!!!!!
Σημ 1. Δεν προσδοκω να πεισω κανεναν, οποιος θελει κι εχει αλυσιδωτο μηχανακι ακουει, οποιος δεν θελει δεν ακουει!!
Το τι εκανε ο καθεις στα 25 χρονια που ειχε αλυσιδωτους γιαπωνεζους δεν μου λεει τιποτα διοτι δεν ηταν γνωστης ο ιδιος του αντικειμενου αλλα ακολουθουσε την προτροπη του μηχανικου του!!!
Σημ 2. Τα παραπανω ισχυριζομενα απο μενα δεν αφορουν αφτερ μαρκετ γραναζια τα οποια κατασκευαζονται με αλλον τροπο, ειναι αλουμινενια ¨η και ατσαλενια (σπανιως) και εχουν διαφορετικο τροπο κοπης απο αυτα των Γιαπωνεζων!!!
Οι εταιρειες παραγωγης μοτοσυκλετων στην Ιαπωνια εχουν εξωτερικους προμηθευτες για ολα τα ανταλλακτικα τους ΕΚΤΟΣ, εν αντιθεση με τους ευρωπαιους, απο τα γραναζια σαζμαν και τελικης μεταδοσης!!!! Γιαυτα εχουν θυγατρικες εταιρειες με ξεχωριστο R&D η καθεμια τα οποια προμηθευουν και την ευρωπη!!!
Δεν ειναι τυχαιο που τα αλυσιδωτα της BMW, της απριλια, της ντουκατι, η τραιομφ..... χρησιμοποιουν γραναζια ατσαλενια γιαπωνεζικα και οχι αλουμινενια ¨η ατσαλενια κατασκευασμενα στην Ευρωπη.
|