View Single Post
Παλιό 05-05-2011, 19:22
ARGI Ο/Η ARGI βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: KARDITSA
Μoto: R 850 GS (Red Fat Lady!!!)
Προεπιλογή Απάντηση: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, 28/4 έως 1/5/11

2η Ημέρα 29-4-2011

... Αφού κάναμε έγερση κατά τις 05.00, ώστε να ετοιμάσουμε τα μπογαλάκια μας και να πάρουμε το πρωινό μας, κατόπιν κατηφορίσαμε να πάρουμε το καραβάκι και να πάμε στα μοναστήρια μας...
Μπορώ να πω ότι ένοιωθα μεγάλη συγκίνηση αλλά και αγωνία, γιατί ήταν για μένα,
η πρώτη μου φορά, σε αυτά τα Ιερά χώματα.. .
Το σχέδιο «πλεύσης» είτο ως εξής
- Οι Νικολάδες με τον Βασίλη θα κατεβαίνανε στην Μονή Σίμωνος Πέτρας και από εκεί πεζοπορία μέχρι την Ι. Μ. Γρηγορίου και συνέχεια στην Ι.Μ. Διονυσίου, όπου θα κάναμε όλοι μαζί διανυκτέρευση. (κάνανε περίπου 5 ώρες πεζοπορία σύνολο)
- Εγώ, ο Πέτρος και ο Δημήτρης, θα κατεβαίναμε στην Ι. Μ. Δοχειαρίου, να προσκυνήσουμε, και από εκεί πάλι με άλλο καραβάκι στην Ι. Μ Διονυσίου, όπου θα συναντούσαμε τους υπολοίπους.
Δυστυχώς, όμως ο δαίμων της γραφειοκρατίας, έκανε πάλι το «θαύμα» του, και έτσι βρέθηκα εγώ να κατεβαίνω μόνος στην Δοχειαρίου και ο Πέτρος με τον Δημήτρη, να περιμένουν να πάρουν το επόμενο καραβάκι.... Όπου και τελικά έτσι, βρεθήκαμε μετά από ώρα όλοι στην Δοχειαρίου, προσκυνήσαμε και τσουφ κατά της 12.00 στο καραβάκι, για την Διονυσίου,
αφού κάναμε στάση στην Δάφνη για αλλαγή πλοίου...
Η Ι. Μ. Δοχειαρίου είναι ένα μοναστήρι με λίγο κόσμο, πολύ παλιό και σε διαδικασία αναστήλωσης...
Η Ι. Μ. Διονυσίου, είναι σκαρφαλωμένη επάνω σε ένα «γίγαντα» βράχο, με τρομερή θέα, πολλά σκαλοπάτια να ανεβείς και καλοσυντηρημένο.... Μόνο που μαζεύει πολύ κόσμο....
Κάπου άκουσα ότι ήμασταν 110 επισκέπτες εκείνη την ημέρα...

Oυρανόπολη ξημερώματα στο λιμανάκι προς αναχώρηση

Ο Νίκος επιβλέπει το ποίμνιο του...!!!

Καλοί μου άνθρωποι, που με αφήνετε μόνο μου..!!!!

Η Ι. Μ. Δοχειαρίου...

Επιτέλους, ήρθε η παρέα μου... !!!

Ο αδελφός Δημήτριος και Πέτρος....

Η Δοχειαρίου έσω...

Η Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρα.... Εργο τέχνης στο ουρανό....!!!

Η Ι. Μ. Διονυσίου, και αυτή στα ουράνια....

Ο Γολγοθάς προς την Ι. Μ. Διονυσίου....

Συνεχίζετε...
Reply With Quote