Απάντηση: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Θα ηθελα να θέσω ενα ερώτημα στο φίλο με το άρθρό αλλα και σε όλους του ιστοριομανείς...
Μηπως γνωρίζετε ποια ήταν η επίσημη θρησκεία στην ελλάδα μετά το 50 πχ ??
Διότι μάλλον λάθος τα διαβάσατε....
επίσης χωρίς να θέλω να αλλιώσω τα λεγόμενα του φίλου... μήπως γνωρίζετε πόσες θρησκείες επικαλούνται το χρηστιανισμό ( ορθοδοξοι, καθολικοι κτλ)και πόσες απο αυτές είναι αναγνωρισμένες?
και δεν κατάλαβα... τη σχεση έχω εγώ ο ορθόδοξος που ποτέ δεν εκανα αποικίες, ποτέ δεν εκανα σταυροφορίες να βγαίνιε ο κάθε ανιστόριτος και να λεει οτι ο χριστιανισμος τα εκανε ολα...?????
αν διαβάζες λιγο καλύτερα θα μάθενες ότι το μεγαλύτερο κακο στην ελλδα και στον ελληνισμο τον έκανε η παπική εκκλησια και κανείς αλλος....
αν διάβαζες λίγο καλύτερα θα μάθενες ότι οι πατέρες της εκκλησίας αποποιήθηκαν τη ρωμαϊκή θέση πάνω στον ελληνισμό και γιαυτο και υπάρχει μέχρι σήμερα ο όρος Ελληνορθόδοξος....
Αλλα μάλλον εντάσεσαι και εσυ σε όλους αυτους που θέλουν να εκλείψει ο ελληνορθοδοξος ...
δικαίωμα σου, αλλα όπως εγώ σεβομαι αθεους , μουσουλμανους κτλ ετσι και εσύ πρεέπι να με σεβεσε και να μην με φορτώνεις ασχετες κατηγορίες..
παρεπιπτώντος... η επίσημη ελληνικη θρησκεία απο το 50 πχ μχρι το 120 στην ελλάδα ηταν ο ιουδαϊσμος...
|